MATKURS OG VINKURS: Beermakers Dinner: Utsøkt femretters satt til herlig øl fra et av Norges beste bryggerier - Aperitif.no
Matkurs og vinkurs

Beermakers Dinner 6. september i Oslo

Beermakers Dinner: Utsøkt femretters satt til herlig øl fra et av Norges beste bryggerier

Beermakers Dinner: Utsøkt femretters satt til herlig øl fra et av Norges beste bryggerier

Bryggeribaren på Nedre Foss Gård åpner dørene når 7 Fjell Bryggeri inntar hovedstaden. Nyt nydelig mat og drikke med noen av landets mest karismatiske ølfolk.
22 Mai 2022 - 11:47
Husk at du som abonnent på Mat & Vinklubben får rabatt på denne middagen.
Du blir abonnent her

Vi lar ølet flomme som regnet i Bergen sammen med en nydelig meny Nedre Foss Gård jobber hardt med å lage for oss. Denne kvelden byr på øl av både det leskende og det eksklusive slaget, klassikere og nylanseringer, og ikke minst lyst og mørkt. Med 2 øl satt til hver av de 5 rettene og et bryggeri som ikke er kjent for å la gjestene gå tørste, kan vi love deg en underholdende, velsmakende og begivenhetsrik kveld.  

7 Fjell Bryggeri
Foto: 7 Fjell Bryggeri

7 Fjell Bryggeri brygget sine første dråper i 2013 og har siden den gang vært en stadig voksende aktør i ølverdenen som har stått for kvalitet, stabilitet og selvsagt også nyskapning. Inspirasjonen til mangfoldet øl som brygges her, hentes fra hele verden, mye takket være deres besetning som stammer fra ulike kroker i både inn- og utland. Hos 7 Fjell møtes tradisjonalister og innovatører og tryller ved hjelp av det verdensberømte bergensregnet frem de lekreste dråper. De sier at de brygger øl de selv liker, og da kan vi bare anta at det blir servert mye godt denne kvelden. "Mer lidenskap og mindre industri" er mantraet - men det er vel så viktig for dem å ha det gøy med øl. Og har du ikke sett 7 Fjell bryggeri ha det gøy før, er dette din gylne anledning til å ta del i opplevelsen.

Her kan du lese hva Apéritif synes om 7 Fjell sine øl.

7 Fjell besøker Nedre Foss Gård Bryggeri
F.v.: Nedre Foss Gårds kjøkkensjef Erlend Sætherø, 7 Fjells salgstjuagutt Spencer Ward og salgstøs Tina Bertelsen, og barsjef Amit Raithatha.


Denne kvelden får vi smake hele 10 av ølene deres, satt til en spesialmeny komponert ekstra for både anledningen og bryggeriets spennende øl. Både Tina Trengereid Bertelsen og Spencer Ward pakker sine gjøglertriks i kofferten og tar turen over fjellet for å underholde oss mens vi lener oss tilbake og inntar en nydelig 5-retters meny i de koselige lokalene til Nedre Foss Gård Bryggeri. Nedre Foss har håvet inn gode anmeldelser den siste tiden, og kjøkkensjef Erlend Sætherø gleder seg til å utvikle herlige retter til det varierte utvalget drikkevarer vi vil få smake.

Den koselige bryggeribaren på Nedre Foss Gård
Den koselige bryggeribaren på Nedre Foss Gård.


Vi kan love deg at denne middagen vil by på utsøkte matretter, leskende, deilig drikke, og ikke minst hyggelige personligheter som rett og slett er født med underholdningsgenet. Det er bare å begynne og glede seg!

 - Meny kommer -

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vårlig festmiddag med kveite, spinat og urter
Dagens rett
Smørstekt eller grillet kveite på spinatseng

Slik lager du en vårlig festmiddag med kveite, spinat og urter

Og når dette får følge av nypoteter og hollandaisesaus, blir det virkelig fest i munnen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du forklaringen på hvorfor vinene fra Rheinhessen når nye pristopper
+
Klubb

Her får du forklaringen på hvorfor vinene fra Rheinhessen når nye pristopper

Om de tørre rieslingene til først Klaus Peter og Julia Keller, og nå også Kai Schätzel, oppnår toppriser og toppomtaler i dag, er det ikke mer enn tre tiår siden Rheinhessen stilte bakerst i køen når poeng ble delt ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skal du ha noe riktig godt helt i verdenstoppen og få maks uttelling for investeringen, gå for søt riesling
+
Tester
Nyheter vin fra Tyskland spesialpol mai 2022

Skal du ha noe riktig godt helt i verdenstoppen og få maks uttelling for investeringen, gå for søt riesling

Ok, så er ikke spätlese og auslese på trendtoppen, bortsett fra den lave alkoholen. Men om du virkelig skal ha uttelling for investeringen er det slike viner du skal gå for.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vårlig festmiddag med kveite, spinat og urter
Dagens rett
Smørstekt eller grillet kveite på spinatseng

Slik lager du en vårlig festmiddag med kveite, spinat og urter

Og når dette får følge av nypoteter og hollandaisesaus, blir det virkelig fest i munnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er en god grunn til at dette er en klassiker
Dagens rett
Ossobucco al Pomodoro - kalveskank med tomat

Det er en god grunn til at dette er en klassiker

Den fantastiske råvaren kalveskank kombinasjon med fantastiske tomater er det som trengs - samt god tid. Den bruker du til å bake det herlige brødet til

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fredagen blir ekstra hyggelig med en krydret pølsegryte på bordet
Dagens rett
Chilipølser i gryte

Fredagen blir ekstra hyggelig med en krydret pølsegryte på bordet

Selv om grillsesongen er godt i gang, er det fint med et alternativ, spesielt om det er mange rundt bordet. Eller om været ikke tillater grilling.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken
Dagens rett
Pasta med kylling og reker

Å kombinere kylling og reker er noe vi har lært gjennom vår fascinasjon for de ulike typer asiatiske kjøkken

Det er veldig enkelt å få til, spesielt om vi velger en forenklet - les fornorsket - versjon, som baserer seg på råvarer som finnes overalt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Koteletter får ekstra god smak på denne måten
Dagens rett
Braiserte koteletter med spansk vri

Koteletter får ekstra god smak på denne måten

Det er ikke mer enn noen spanskinspirerte takter som skal til for å gjøre hverdagslige koteletter ekstra saftige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du forklaringen på hvorfor vinene fra Rheinhessen når nye pristopper
+
Klubb

Her får du forklaringen på hvorfor vinene fra Rheinhessen når nye pristopper

Om de tørre rieslingene til først Klaus Peter og Julia Keller, og nå også Kai Schätzel, oppnår toppriser og toppomtaler i dag, er det ikke mer enn tre tiår siden Rheinhessen stilte bakerst i køen når poeng ble delt ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her