Verdens beste ost i 2025 er Gruyère AOP Vorderfultigen Spezial 18 Monaten fra sveitsiske Bergkäserei Vorderfultigen. Tre andre sveitsiske oster havnet i topp 14 som også inkluderte oster fra Japan, Slovakia, USA, Nederland og England. Topp 14 velges ut blant de høyestskårende supergullmedaljene, og stemmes så over en ny gang av en superjury. Norsk representant her var Svein Erik Backlund fra Oluf Lorentzen.
Men altså ingen av de 59 norske ostene som deltok, kvalifiserte seg i helt toppen i år. Men fem fikk likevel supergull som betyr minst 30 av 35 poeng.
Beste av de fem og Beste norske ost er Leirgrøv Stølsmjølk fra Hol Ysteri - den er en sesongost laget av pasteuristert geitemelk fra stølen. Den lages gjennom året, men da heter den naturell, ellers er prinsippet det samme, 12-24 måneders modning og et norsk svar på manchego.
Men det ble da flere norske medaljer enn denne ene. For Tingvollost fikk sølv for sin Kraftkar – den fikk supergull i fjor – og medalje i alle årene den har deltatt siden 2011 – om må sies å være en bragd.