Renaa til Mat på Mære

Kokkelandslagets sjef Sven Erik Renaa er blant stjernene som kommer til Mat på Mære 4. og 5. mars.

Den franske osteguruen Michel Lepage kommer også, akkurat som i fjor. Et spennende bekjentskap er Bodil Cornell, som av mange regnes som dronningen av svensk småskalamat.
 
Andre navn er svenske Märit Torkelson, som er ekspert på vertskap. Tyske Jürgen Körber kommer også, han skal lede et kurs i kjøttforedling med vekt på pølser og posteier.
 
Tradisjon
Mat på Mære arrangeres for fjerde år på rad. Dermed begynner det å bli en tradisjon. Det er et arrangement for folk som på en eller annen måte jobber med mat og bygdeturisme. I år er også fiskeforedlere invitert. Det arrangeres egne kurs med tema fisk og sjømat, beregnet på fiskeforedlingsbedrifter, serveringssteder og kokker som ønsker seg ny inspirasjon.
 
150 deltagere
- Vi samler mange produsenter, og derfor kan vi også innhente spisskompetanse utenfra. Antallet deltagere har variert fra 80 og oppover, og toppet seg på 130 i fjor. Årets mål er 150 deltagere, sier Tove Hatling Jystad i arrangementskomiteen til Trønder-Avisa.
 
I tillegg til inspirasjonsforedrag og kurs skal det være et produktpanel som består av profesjonelle veiledere som er klare til å vurdere lokale produkter.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen