Godbiter i pollisten
Årets beste sommervin kommer fra den andre siden av kloden og byr på super valuta for pengene

Årets beste sommervin kommer fra den andre siden av kloden og byr på super valuta for pengene

Vi snakker om en ekstra god utgave av en sauvignon blanc fra New Zealand.
14 Juli 2021 - 11:45

Mens New Zealand-sauvignon blanc ofte er «gressete» og grønn i karakteren, er Dog 3996701-1.jpg [24.96 KB]Point Sauvignon Blanc 2020 noe helt annet. Den byr på hele spekteret av denne druesortens aromapotensial, uten at det blir vulgært.

Vi snakker om alt fra urter via syrlig og kjøttfull frukt til blomster og sødmetoner. Like fullt er den delikat med flott syrefriskhet. En super vin til alle retter med hollandaisesaus, både grønt og sjømat, men også andre fete sauser med smør eller fløte samt salater med kremet dressing. Den fungerer også veldig godt til kylling og svin, og tåler faktisk litt krydderkick samt bbq-toner.

Det betyr i prinsippet hele sommermenyen.

Bak denne vinen står Dog Point Vineyards som holder til i Marlborough - New Zealands mest klassiske område for denne druen – hvor eventyret startet i første halvdel av 1970-tallet. Og Dog Point er en av de eldste vingårdene i området. De har dessuten det største økologisk sertifiserte vinmarksarelaet, en prosess som startet i 2009. Størrelsen til tross, jobber de nært opp til en helhetlig tilnærming ved å dyrke nyttevekster som honningurt og bokhvete mellom radene, lage sin egen kompost og la sauer og hjort gjøre jobben i vinmarkene i vinterhalvåret. For å øke biomangfoldet ytterligere har eiendommen også grønnsakåkrer, frukthager og driver med biavl.

Det var imidlertid først fra 2002-årgangen at Dog Point nådde markedet, da Ivan og Margaret Sutherland slo seg sammen med James og Wendy Healy – kolleger fra Cloudy Bay. Snart er en ny generasjon Sutherland på plass i vinfirmaet.

I Norge finnes tre andre veldig gode viner signert dette teamet.

Se alle Dog Point-vinene her

Ukens godbit er fra 2020-årgangen som produsenten selv framhever som en av de beste i de siste årene med perfekte forhold, til tross for at pandemien skapte problemer med å få folk til å plukke druene.

For her er det håndplukking som gjelder. Til denne vinen brukes druer fra åtte av Dog Points parseller i Wairau Valley – et av underområdene i Marlborough.

Her kan du lese mer om Marlborough og underområdene

Drueklasene presses hele som betyr at vinne får med seg ekstra mye karakter fra vinmarken, delvis spontangjæring bidrar også, samt at den ikke klares før flasketapping. Du får rett og slett veldig mye smak i hver slurk.

Merk disse vinene som favoritter og/eller legg dem i din digitale vinkjeller

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt..

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink
Eggnog med kaffe og sherry

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her