Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 29. august i Oslo

Smak bredden av Rhône-dalens viner for kun 595,-

Smak bredden av Rhône-dalens viner for kun 595,-

Smak noe av det beste Rhône har å by på fra nord til sør, med viner fra det anerkjente vinhuset Chapoutier.
15 August 2022 - 14:40

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten i billettskjemaet nederst.

Rhône er en av Frankrikes store, klassiske vinregioner og strekker seg over 250 km og like mange byer. Dalen deles i to av elven Rhône, og i 8 generasjoner har Maison M. Chapoutier her produsert nydelig og variert vin – både nord og sør for elven.

Vinmarker i vakre Rhône-dalen
Vinmarker i vakre Rhône-dalen
(Foto: Michel Peres)

Vineriets hovedsete ligger i Crozes-Hermitage og drives av Michel Chapoutier, en meget smart, men også uortodoks mann. Gjennom de mer enn 20 årene han har stått ved spakene, har han etablert seg som en av de mest synlige skikkelsene i vinverdenen. Han er både blitt hyllet og kritisert, men med vinmarker spredt rundt i hele området, står Michel støtt som en av Rhônes fremste ambassadører. Chapoutier representerer bredden i Rhônes viner, og dette er derfor den gylne anledning til å bli kjent med hele regionen.

Michel mener at terroir består av flere elementer; jordsmonn, klima, mennesker, og årgang. Dermed ligger fokuset på å sikre kvalitet i vinmarkene, og gjøre selve vinproduksjonen så enkel som mulig. Michel var også blant de første i Frankrike som begynte å drive biodynamisk, og er en av de få i Rhône som lager enkeltvinmarksviner.

Chapoutiers viner er kjent for sin høye konsentrasjon og utmerkede lagringsevne. Særlig gjenkjennelige er de røde og hvite Hermitage-vinene, laget av henholdsvis syrah og en blend av marsanne og roussanne, som vi vil få smake denne kvelden. 

Chapoutier Crozes-Hermitage
Chapoutier Crozes-Hermitage (Foto: wjarek)


Vi vil også få servert M. Chapoutier Invitare Condrieu som er et fremragende eksempel på hvordan klassisk condrieu skal smake, og ikke minst lekre M. M. Chapoutier Les Arènes Cornas med sin store fruktighet.

Her kan du se hva Apéritif mener om Chapoutier sine viner.

På besøk får vi Torgeir Rosvoll som hos Signature Wines jobber tett med Maison M. Chapoutier og vil ta oss med på en fantastisk smaksreise gjennom hele Rhône-dalen.

Se vinlisten og bestill plass nedenfor.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Slik har du alt du har smak tilgjengelig på mobilen til en hver tid, helt uten app.

Kveldens viner. Endringer kan forekomme.
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals
Ukens drink

Denne varme fristelsen virker mot mer enn sår hals

Det heter seg (litt omskrevet) at av all medisin som ikke virker, smaker varmt brennevin best. Og denne klassikeren har trøstet mange opp gjennom årene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage
+

London setter fortsatt tonen for cocktailbarer – og noen går enda lenger - som Rémy Savage

London er en magnet på unge talenter og et episenter for trendsettende barkonsepter og innovative cocktails. Metropolen byr på et svimlende bredt utvalg, og er et sted hvor trender skapes. Også trender bortenfor trendene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto
Dagens rett

Den perfekte fredagssnacksen er med bacon, kylling, aubergine og pesto

En skikkelig godbit er hva vi frister deg med til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her