Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 29. august i Oslo

Smak bredden av Rhône-dalens viner for kun 595,-

Smak bredden av Rhône-dalens viner for kun 595,-

Smak noe av det beste Rhône har å by på fra nord til sør, med viner fra det anerkjente vinhuset Chapoutier.
15 August 2022 - 13:40

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet. Se rabatten i billettskjemaet nederst.

Rhône er en av Frankrikes store, klassiske vinregioner og strekker seg over 250 km og like mange byer. Dalen deles i to av elven Rhône, og i 8 generasjoner har Maison M. Chapoutier her produsert nydelig og variert vin – både nord og sør for elven.

Vinmarker i vakre Rhône-dalen
Vinmarker i vakre Rhône-dalen
(Foto: Michel Peres)

Vineriets hovedsete ligger i Crozes-Hermitage og drives av Michel Chapoutier, en meget smart, men også uortodoks mann. Gjennom de mer enn 20 årene han har stått ved spakene, har han etablert seg som en av de mest synlige skikkelsene i vinverdenen. Han er både blitt hyllet og kritisert, men med vinmarker spredt rundt i hele området, står Michel støtt som en av Rhônes fremste ambassadører. Chapoutier representerer bredden i Rhônes viner, og dette er derfor den gylne anledning til å bli kjent med hele regionen.

Michel mener at terroir består av flere elementer; jordsmonn, klima, mennesker, og årgang. Dermed ligger fokuset på å sikre kvalitet i vinmarkene, og gjøre selve vinproduksjonen så enkel som mulig. Michel var også blant de første i Frankrike som begynte å drive biodynamisk, og er en av de få i Rhône som lager enkeltvinmarksviner.

Chapoutiers viner er kjent for sin høye konsentrasjon og utmerkede lagringsevne. Særlig gjenkjennelige er de røde og hvite Hermitage-vinene, laget av henholdsvis syrah og en blend av marsanne og roussanne, som vi vil få smake denne kvelden. 

Chapoutier Crozes-Hermitage
Chapoutier Crozes-Hermitage (Foto: wjarek)


Vi vil også få servert M. Chapoutier Invitare Condrieu som er et fremragende eksempel på hvordan klassisk condrieu skal smake, og ikke minst lekre M. M. Chapoutier Les Arènes Cornas med sin store fruktighet.

Her kan du se hva Apéritif mener om Chapoutier sine viner.

På besøk får vi Torgeir Rosvoll som hos Signature Wines jobber tett med Maison M. Chapoutier og vil ta oss med på en fantastisk smaksreise gjennom hele Rhône-dalen.

Se vinlisten og bestill plass nedenfor.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Slik har du alt du har smak tilgjengelig på mobilen til en hver tid, helt uten app.

Kveldens viner. Endringer kan forekomme.
Kveldens viner. Endringer kan forekomme.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her