Ricks må punge ut 1,7 millioner

Ricks må punge ut 1,7 millioner

Tidligere ansatte på Zachen er tilkjent 1,7 millioner i erstatning for tapt arbeidsfortjeneste.
17 Oktober 2013 - 22:01

12 tidligere ansatte krevde til sammen 4,8 kroner i erstatning. I Bergen tingrett ble de tilkjent 1,7 millioner. Eier i driftsselskapet Utsikten tapte saken, men er likevel godt fornøyd.

- Ut ifra det verste scenarioet er vi fornøyd med dommen og utfallet. Nå må vi bare vurdere hva vi skal gjøre videre, og hvorvidt vi skal anke, sier Greni til Bergens Tidende.

Grenis advokat, Per Magne Kristiansen, sier til avisen at man med lønnsregimet som tidligere hersket på Zachen før Utsikten tok over, uansett måtte regne med at det ville koste.

I januar ble det åpnet konkurs mot driftsselskapet som inntil nyttår drev utestedene Piano- baren, Piren og Havariet på Zachariasbryggen i Bergen. Leiekontrakten gikk til rivalen Ricks, eid av Utsikten Restaurantdrift AS og Tom Greni.

Hvorvidt Ricks også skulle overta de ansatte, og om den opprinnelige arbeidsavtalen skulle gjelde, var grunnlaget for striden mellom de tolv saksøkerne og Utsikten AS. Disse ansatte hadde ulike avtaler som kunne gi årslønninger på opptil en million kroner.

LES OGSÅ: Tidligere ansatte slåss for jobb og lønninger

- Vi fikk dommen i dag. Bare delvis seier. Nå skal anke vurderes, skriver Kristin Bomo, advokat for de tolv saksøkerne i en tekstmelding til Bergens Tidende.

I dommen kommer det fram at flere av saksøkerne ble tilbudt jobb av Utsikten, men at noen av dem ikke tok kontakt tilbake eller ønsket å jobbe videre. Dette er grunnen til at flere av dem ikke har fått den erstatningen de krevde.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her