Ricks må punge ut 1,7 millioner

Ricks må punge ut 1,7 millioner

Tidligere ansatte på Zachen er tilkjent 1,7 millioner i erstatning for tapt arbeidsfortjeneste.
17 Oktober 2013 - 22:01

12 tidligere ansatte krevde til sammen 4,8 kroner i erstatning. I Bergen tingrett ble de tilkjent 1,7 millioner. Eier i driftsselskapet Utsikten tapte saken, men er likevel godt fornøyd.

- Ut ifra det verste scenarioet er vi fornøyd med dommen og utfallet. Nå må vi bare vurdere hva vi skal gjøre videre, og hvorvidt vi skal anke, sier Greni til Bergens Tidende.

Grenis advokat, Per Magne Kristiansen, sier til avisen at man med lønnsregimet som tidligere hersket på Zachen før Utsikten tok over, uansett måtte regne med at det ville koste.

I januar ble det åpnet konkurs mot driftsselskapet som inntil nyttår drev utestedene Piano- baren, Piren og Havariet på Zachariasbryggen i Bergen. Leiekontrakten gikk til rivalen Ricks, eid av Utsikten Restaurantdrift AS og Tom Greni.

Hvorvidt Ricks også skulle overta de ansatte, og om den opprinnelige arbeidsavtalen skulle gjelde, var grunnlaget for striden mellom de tolv saksøkerne og Utsikten AS. Disse ansatte hadde ulike avtaler som kunne gi årslønninger på opptil en million kroner.

LES OGSÅ: Tidligere ansatte slåss for jobb og lønninger

- Vi fikk dommen i dag. Bare delvis seier. Nå skal anke vurderes, skriver Kristin Bomo, advokat for de tolv saksøkerne i en tekstmelding til Bergens Tidende.

I dommen kommer det fram at flere av saksøkerne ble tilbudt jobb av Utsikten, men at noen av dem ikke tok kontakt tilbake eller ønsket å jobbe videre. Dette er grunnen til at flere av dem ikke har fått den erstatningen de krevde.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her