Ricks må punge ut 1,7 millioner

Ricks må punge ut 1,7 millioner

Tidligere ansatte på Zachen er tilkjent 1,7 millioner i erstatning for tapt arbeidsfortjeneste.

12 tidligere ansatte krevde til sammen 4,8 kroner i erstatning. I Bergen tingrett ble de tilkjent 1,7 millioner. Eier i driftsselskapet Utsikten tapte saken, men er likevel godt fornøyd.

- Ut ifra det verste scenarioet er vi fornøyd med dommen og utfallet. Nå må vi bare vurdere hva vi skal gjøre videre, og hvorvidt vi skal anke, sier Greni til Bergens Tidende.

Grenis advokat, Per Magne Kristiansen, sier til avisen at man med lønnsregimet som tidligere hersket på Zachen før Utsikten tok over, uansett måtte regne med at det ville koste.

I januar ble det åpnet konkurs mot driftsselskapet som inntil nyttår drev utestedene Piano- baren, Piren og Havariet på Zachariasbryggen i Bergen. Leiekontrakten gikk til rivalen Ricks, eid av Utsikten Restaurantdrift AS og Tom Greni.

Hvorvidt Ricks også skulle overta de ansatte, og om den opprinnelige arbeidsavtalen skulle gjelde, var grunnlaget for striden mellom de tolv saksøkerne og Utsikten AS. Disse ansatte hadde ulike avtaler som kunne gi årslønninger på opptil en million kroner.

LES OGSÅ: Tidligere ansatte slåss for jobb og lønninger

- Vi fikk dommen i dag. Bare delvis seier. Nå skal anke vurderes, skriver Kristin Bomo, advokat for de tolv saksøkerne i en tekstmelding til Bergens Tidende.

I dommen kommer det fram at flere av saksøkerne ble tilbudt jobb av Utsikten, men at noen av dem ikke tok kontakt tilbake eller ønsket å jobbe videre. Dette er grunnen til at flere av dem ikke har fått den erstatningen de krevde.

Forsiden akkurat nå

Cocktails med noe attåt og karaoke for lukkede dører. Det er oppskriften for Bergens hotteste bar akkurat nå

Bak store persienner, en låst dør med en ringeklokke, i en av byens trange gater, finner du Bergens nyeste tilskudd i barverdenen. Lukket Selskap heter baren, og nå er målet for barsjef Odd Fjeldsgaard Rasmussen og eierne i Bargruppen å gjøre byen mer internasjonal. Les hele saken

Til toppen