Ricks må punge ut 1,7 millioner

Ricks må punge ut 1,7 millioner

Tidligere ansatte på Zachen er tilkjent 1,7 millioner i erstatning for tapt arbeidsfortjeneste.
17 Oktober 2013 - 22:01

12 tidligere ansatte krevde til sammen 4,8 kroner i erstatning. I Bergen tingrett ble de tilkjent 1,7 millioner. Eier i driftsselskapet Utsikten tapte saken, men er likevel godt fornøyd.

- Ut ifra det verste scenarioet er vi fornøyd med dommen og utfallet. Nå må vi bare vurdere hva vi skal gjøre videre, og hvorvidt vi skal anke, sier Greni til Bergens Tidende.

Grenis advokat, Per Magne Kristiansen, sier til avisen at man med lønnsregimet som tidligere hersket på Zachen før Utsikten tok over, uansett måtte regne med at det ville koste.

I januar ble det åpnet konkurs mot driftsselskapet som inntil nyttår drev utestedene Piano- baren, Piren og Havariet på Zachariasbryggen i Bergen. Leiekontrakten gikk til rivalen Ricks, eid av Utsikten Restaurantdrift AS og Tom Greni.

Hvorvidt Ricks også skulle overta de ansatte, og om den opprinnelige arbeidsavtalen skulle gjelde, var grunnlaget for striden mellom de tolv saksøkerne og Utsikten AS. Disse ansatte hadde ulike avtaler som kunne gi årslønninger på opptil en million kroner.

LES OGSÅ: Tidligere ansatte slåss for jobb og lønninger

- Vi fikk dommen i dag. Bare delvis seier. Nå skal anke vurderes, skriver Kristin Bomo, advokat for de tolv saksøkerne i en tekstmelding til Bergens Tidende.

I dommen kommer det fram at flere av saksøkerne ble tilbudt jobb av Utsikten, men at noen av dem ikke tok kontakt tilbake eller ønsket å jobbe videre. Dette er grunnen til at flere av dem ikke har fått den erstatningen de krevde.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her