Rim - nyhet fra Ringnes

1. juli lanserte Ringnes produktet Rim. Dette er et produkt innen kategorien smakstilsatte alkoholdrikker, såkalt FAB's (Flavoured Alcoholic Beverages). Norske myndigheter må innrette seg etter EFTA-domstolens innstilling og tillate denne typen drikkevare
Redaksjonen
09 Juli 2002 - 02:00

Behandlingen av saken i Stortinget skjer til høsten, og fra 1. januar 2003 vil Rim og alle andre lignende produkter være i vanlige butikker. Frem til den tid tilbys Rim på restauranter, puber og barer. Siden sider og smakstilsatte alkoholdrikker kom på det norske markedet på begynnelsen av 90-tallet, har produktene utviklet seg mye. Kjøperne har blitt flere og fordeler seg over flere aldersgrupper. Det er likevel flest kvinner som kjøper produktene, og nå blir det altså likestilling med "gutta" som handler ølet sitt på super'n.

Spesialtilpasset unge kvinner
Utgangspunktet for Rim var å lage en spesialtilpasset og forfriskende drikk for unge kvinner. Konseptet Rim er stilrent, spiller på det nordiske og målgruppen er kvinner +/- 30 år. Smaken er utviklet ved laboratoriet ved Ringnes etter omfattende testing og fokusgrupper. Produktet er testet på kvinner i målgruppen og har fått høy score på både smak og utseende.

Produktfakta
Rim kommer i to smaksvarianter. Blueberry Cooler og Lime Cooler. Rim er en vinbasert drikk. I utviklingen av produktet er det lagt vekt på å gjøre den spesielt forfriskende og ikke for søt. Begge variantene har litt kullsyre slik at de virker lett sprudlende. Rim har 4,7 prosent alkoholinnhold og det kommer også en lavalkohol variant med 2,5%.

På utelivsmarkedet kommer Rim i 0,3 liters flasker, og når dagligvarehandelen kan selge produktene, blir Rim å finne på 0,25 liters boks.

Kilde: Ringnes

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her