Rogers fyller 50 år

Rogers fyller 50 år

Utesteder kommer og går. Rogers i Tromsø består.

Rune Bræck og Bjarne Michalsen er heltent før feiringen av utestedet Rogers første 50 år. Til uka blir det femdagers jubileumsfestival, og eierne garanterer en heidundrende fest når selveste «stayeren» i Tromsøs uteliv er halvveis til hundre, skriver Nordlys.

Et par avbrekk har det vært underveis, men for 50 år siden åpnet familien utestedet som er oppkalt etter Bjarne Michalsens lillebror.

– Den gangen hadde vi fullt kjøkken. Det var hvite duker, og folk kunne ta seg en bedre middag. Etterpå var det orkester og dans, forteller han.

Datidas artister hadde navn som Bjørklunds trio og Kjell Karlsens orkester. De kom gjerne flere ganger i året, og hvert besøk kunne vare i flere måneder.

– Jeg møter folk i dag som forteller at de traff dama på Rogers, sier Bjarne Michalsen.

– ... eller så ble de kvitt henne på Rogers, bemerker Rune Bræck.

I 1969 ble det foreløpig stopp for Rogers etter storbrannen i sentrum. Ved gjenåpningen i 1972 gikk familien for samme konsept. Det ble imidlertid endret i takt med utviklingen.

– Flere gatekjøkken ble etablert, og folk begynte å spise der. Da la vi om, og vi bygde faktisk gatekjøkken inne på Rogers også, forteller Michalsen.

På 70-tallet endret også den musikalske profilen seg. Østeuropeiske orkestre gjorde sitt inntog, og det var ikke før utpå 80-tallet at norske band, som Stage Dolls, kom tilbake.

Økt konkurranse på konsertmarkedet førte til at Rogers satset på DJ og disko, men på 2000 ble det en ny pause da konkurrenten RGH overtok lokalene under navnene Ovenpå og Play.

I 2007 gjenåpnet Rogers med tredje generasjon, Stian Michalsen, i sjefsstolen.

– Vi har vært en familiebedrift med liten administrasjon, og der alle i familien har vært vaktmester, hovmester og dørvakt. Modern jobbet for eksempel døgnet rundt, og vasket hele lokalet hver mandag, forteller Bjarne Michalsen.

– Det har vært noen fantastiske år i bransjen, og det blir det ennå i 50 år til.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen