Rosé for kjærligheten

Valentinsdagen er nok et påskudd for å fremheve den rosa vinfargen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Og når rosévin smaker så godt som Crémant de Bourgogne Rosé Brut (20072) , er det enda en god grunn. Den ble lansert i forrige måned og finnes i en lang rekke butikker. Dermed er også sjansen stor for at du får tak i den til dagens kjærlighetsmåltid. Og skulle Valentinsdagen være passert når disse linjer leses, er vinen fortsatt like aktuell.

Denne flotte fruktige musserende vinen er nemlig en fantastisk fleksibel matvin. Den fine friskheten, de gode men likevel delikate boblene samt den fine fylden gjør at den passer til så vel fingermat som retter med saus og annet tilbehør, gjerne en forrett med røde skalldyr som reker, scampi eller sjøkreps, en tallerken med røykt laks og andeleverterrine og en liten salat, eller til vårt forslag til en enkel og lettlaget men velsmakende kjærlighetsrett .

Selvsagt er den også deilig alene med bare dere to. Det finnes ingen annen drikk som passer bedre til å feire kjærligheten enn vin med bobler, og siden denne musserende vinen er på høyde med mang en rosa champagne, er det ingen grunn til å spandere mer. Skal du ha mer av alt, må du gjerne opp i det tredobbelte beløpet.

Dette er altså en musserende vin laget av pinot noir fra Burgund. Denne druen er som kjent en av de tre druene som inngår i champagneresepten. Den er dessuten lagret i to år på bunnfallet før omkorking, og det er denne modningen som gir musserende vin kompleksitet. Jo lenger jo bedre, i hvert fall så lenge råvaren er i toppform. Og det er den hos Cartron som egentlig er mest kjent for sine håndverkslikører av ulike frukter. Cartron er svært nøye i utvelgelsen av fruktene som skal inngå i likørproduksjonen, og denne filosofien gjelder tydeligvis også for produksjonen av musserende vin.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen