"Salg" på Monistrol-viner

I mars og april blir det "salg" på Monistrol-viner. Vinimportøren Helge Wiig AS i Sandnes byr nemlig på rekordlave priser på seks forskjellige Marques de Monistrol-viner.

Det er junior Knut Roar Wiig og selskapet United Wineries som klinker til med rekordlave priser.

For eksempel vil fire av vinene koste 59,90 fra 1.mars. Vinen som får størst avslag i pris er cavaen Marques de Monistrol Reserva Privada Brut. Den settes ned med 30 kroner.

Måneden etter faller prisen på to andre Monistrol-viner. Den rosa Gran Reserva-cavaen får en reduksjon på 40 kroner, skriver adressa.no.

Reaksjon
Wiig gjør dette som en slags reaksjon mot Vinmonopolets innkjøpspolitikk. Marques de Monistrol har i lang tid vært en av de bestselgende bestillingsvinene i Norge, men Vinmonopolet har ikke gjort spesielt mye for å gjøre vinen tilgjengelig for et bredt publikum.

Vinene har kort sagt ikke havnet i basislisten på tross av godt salg.

Publikum bestemmer
Men fra 1.mars skjer det noe nytt. Da skal nemlig viner som publikum ønsker overføres til basisutvalget automatisk. Dette gjelder viner som selger godt fra bestillingsutvalget.

I løpet av 2007 skal 150 varer som ikke selger godt fjernes fra basislisten, og inn kommer produkter som selger bra i bestillingsutvalget.

Det blir altså forbrukerne som i større og større grad bestemmer hva som skal finnes i vinmonopolets hyller.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen