Samarbeid om lam og kalv

Leverandører av lam og kalv samarbeider med hotellene i Porsanger for å fremme lokal mat.
Redaksjonen
26 November 2007 - 20:00

- Vi skal satse på ny meny på Olderfjord hotell, og da er det interessant å lære om lokale produkter. Turistene etterspør dette, sier kursdeltager Jan-Viggo Pettersen.
 
Lokalt prosjekt
Åtte deltagere var med på kurs på Rydningen gård i Porsanger for å lære hvordan kjøtt av lam og kalv kan brukes.
 
Kurset er en del av prosjektet En smak av Porsanger.
 
Nye oppskrifter
Etter gårdsbesøk gikk veien videre til hotellkjøkkenet.
 
Der ble det eksperimentert frem nye retter med utstrakt bruk av lokale urter.
 
Oppskriftene deltagerne kom frem til skal blant annet brukes under de arktiske matdagene som arrangeres i februar.
 
Nyttig
- Dette er kjempeartig. Vi får jo som regel produktene ferdige til hotellet, nå lærer jeg meg hvordan produktet skjæres opp. Det er veldig interessant, sier Pettersen til Finnmark Dagblad.
 
Økt etterspørsel
Kolbjørn Moe er utdannet kokk og har sitt eget firma, Borealis Gourmet i Alta. Han merker at det er blitt større etterspørsel fra lokale leverandører om å lære om beskjæring av dyreskrotter.
 
- Spesielt det siste halvåret er det blitt etterspurt med slike kurs, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner
Dagens rett

Lag en retro fiskemiddag som bestemor og -far garantert godkjenner

Seibiff er en klassisk fiskerett som med med stekte epler og tyttebærkrem får en ny vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her