Satser i Vigeland

Stefan Widell satser på en italiensk restaurant i Vigeland.
Redaksjonen
15 Desember 2008 - 12:00

Steinovnsbakt pizza, hjemmelagd pasta og salater står på menyen.
 
- Om alt går etter planen starter vi opp i løpet av neste uke. Pastaen skal vi lage selv, og vi har en ekte pizzaovn med steinplater importert fra Italia. Vi skal ha take-away også, sier svenske Widell, som har bodd i Lindesnes kommune i litt over et år.
 
Nummer to
Lille Milano i Smijernsbakken 4 midt på Vigeland, blir småstedets andre restaurant.
 
Vigelands første restaurant i Hestehaven ble til en måned tidligere.
 
- Det er jo litt underlig at Vigeland aldri har hatt spisesteder; det er faktisk veldig synd, sier Widell, som allerede i fjor november startet restauranten Fyrgryta på Lindesnes fyr.
 
Han er ikke redd for konkurransen fra Spiseriet i Hestehaven.
 
- Nei, det er bare flott med to restauranter. Dessuten har de et helt annet konsept, og det er bra vi er ulike, sier Widell.
 
Elsker råvarer
Råvarer er viktig for Widell, og hans lidenskap for fersk fisk og skalldyr, var noe av grunnen til Fyrgrytas popularitet. Denne tradisjonen skal han videreføre på sin italienske restaurant.
 
Skal ikke skjenke
Restauranten med plass til 27 gjester har ikke skjenkebevilling, noe som var et bevisst valg fra Widells side.
 
- Siden vi har oppe både på dagtid og kveldstid, ville vi være en restaurant for både unge og eldre. Vi kommer til å basere oss på at folk kan spise lunsj og middag her. Men på sikt kan det kanskje være vi får det, sier han til Lindesnes Avis.
 
Widell skal drive Fyrgryta videre, i tillegg til å ha sin italienske restaurant åpen hver dag.
 
Widell er utdannet kokk fra Stockholm og var med i matlagingsprogrammet Mat og Behag på svensk TV4 to dager i uken på 80- og 90-tallet.
 
I 1997 flyttet han til Norge og Harstad,der han jobbet på Gammelbrygga. Deretter ble det «Damperiet» i Vesterålen, som etter hans overtagelse ble kåret til en av Norges beste fiskerestauranter.
 
Hans største suksess var derimot restauranten på Trane fyr på Hammerøya, hvor han jobbet fram til 2007.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her