Seier på første forsøk

Seier på første forsøk

Magnus Egerdahl Nørsett fra Statholdergaarden tok en velfortjent seier i årets Young Sommelier.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2012 - 00:42

Men han måtte slåss for poengene som sikret seieren i finalen, for med seg på scenen hadde han sterke utfordrere i Paola Schwartz Torkildsen, Bølgen og Moi Høvikodden, som er på Vinkelnerlandslaget samt internasjonal gjest Kristina Ratso fra Restaurant Platz, Tallinn, Estland.

Reiser til Chablis

De tre kvalifiserte seg med god margin til finalen etter en teoriprøve samt en skriftlig blindsmaking av tre viner. Finalen inneholdt klassiske elementer som blindsmaking av fem drikkevarer, åpning og skjenking av en vin med skrukork samt sette vin til en to retters meny.

Felles har de tre også at de er 25 år eller yngre som er betingelsene for denne konkurransen som skal sørge for rekruttering blant bransjens yngste for fremtidige norgesmesterskap. I år ble konkurransen arrangert for niende gang av Apéritif i samarbeid med Norsk Vinkelnerforening og Laroche som sørger for at Magnus kan se fram til en lærerik reise til Chablis.

I juryen hadde Aase E. Jacobsen, Apéritif med seg internasjonale jurymedlemmer som Tommy Lam, Singapore, Jouko Mykkänen, Finland og Raimonds Tomsons fra Estland.

Young Sommelier

• Magnus Egerdahl Nørsett, Restaurant Statholdergaarden, Oslo
• Paola Schwartz Torkildsen, Bølgen og Moi Høvikodden, Oslo
• Thomas Pedersen, Le Benjamin Bar&Bistro, Oslo
• Marianne Myhre Sundal, Baltazar Ristorante & Enoteca, Oslo   
• Carl Jæderskog, Le Bouchon, Oslo
• Lena Skogheim, Restaurant Eik, Oslo
• Peter Sand Dørstad, Grefsenkollen Restaurant, Oslo
• Jonas Stinnerbom, Nesodden Videregående Skole, Akershus

Internasjonal gjest som deltok

• Kristina Ratso, Restaurant Platz, Tallinn, Estland

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her