Seier på første forsøk

Seier på første forsøk

Magnus Egerdahl Nørsett fra Statholdergaarden tok en velfortjent seier i årets Young Sommelier.
Aase E. Jacobsen
07 Februar 2012 - 01:42

Men han måtte slåss for poengene som sikret seieren i finalen, for med seg på scenen hadde han sterke utfordrere i Paola Schwartz Torkildsen, Bølgen og Moi Høvikodden, som er på Vinkelnerlandslaget samt internasjonal gjest Kristina Ratso fra Restaurant Platz, Tallinn, Estland.

Reiser til Chablis

De tre kvalifiserte seg med god margin til finalen etter en teoriprøve samt en skriftlig blindsmaking av tre viner. Finalen inneholdt klassiske elementer som blindsmaking av fem drikkevarer, åpning og skjenking av en vin med skrukork samt sette vin til en to retters meny.

Felles har de tre også at de er 25 år eller yngre som er betingelsene for denne konkurransen som skal sørge for rekruttering blant bransjens yngste for fremtidige norgesmesterskap. I år ble konkurransen arrangert for niende gang av Apéritif i samarbeid med Norsk Vinkelnerforening og Laroche som sørger for at Magnus kan se fram til en lærerik reise til Chablis.

I juryen hadde Aase E. Jacobsen, Apéritif med seg internasjonale jurymedlemmer som Tommy Lam, Singapore, Jouko Mykkänen, Finland og Raimonds Tomsons fra Estland.

Young Sommelier

• Magnus Egerdahl Nørsett, Restaurant Statholdergaarden, Oslo
• Paola Schwartz Torkildsen, Bølgen og Moi Høvikodden, Oslo
• Thomas Pedersen, Le Benjamin Bar&Bistro, Oslo
• Marianne Myhre Sundal, Baltazar Ristorante & Enoteca, Oslo   
• Carl Jæderskog, Le Bouchon, Oslo
• Lena Skogheim, Restaurant Eik, Oslo
• Peter Sand Dørstad, Grefsenkollen Restaurant, Oslo
• Jonas Stinnerbom, Nesodden Videregående Skole, Akershus

Internasjonal gjest som deltok

• Kristina Ratso, Restaurant Platz, Tallinn, Estland

Foto: Roger Kolbu

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du oktober-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Bli med til svenskekystens stolthet Signum, til Georgia, Moldova og Cognac og finn ut hvorfor Mont d'Or er osten som smelter Norge - blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober
+
Tester

Barolo i 2021-årgang er for den tålmodige - men det er også annet godt nytt på spesialpolet i oktober

Her finner du både Sassicaia, Biondi-Santi og Soldera Case Basse samt noen andre utenfor allfarvei-italienere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv smaking av engelske viner
Matkurs og vinkurs

Eksklusiv smaking av engelske viner

Engelske viner er noe av det aller heteste på vinfronten, og ikke uten grunn. Denne kvelden blir det både lekre bobler og stille viner i glasset med selveste Master of Wine, Sebastian Bredal.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 
Dagens rett

Festretten soyamarinert svinefilet med syltede rotgrønnsaker kan alle klare 

Med denne asiatiskinspirerte oppskriften får du en helt annen smaksopplevelse av svinefileten. Ikke er oppskriften vanskelig heller.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her