Selbuvin

Ukens vin tar opp kampen om tittelen Norsk Rødvin. Noen vil kanskje synes at virkemidlene, i dette tilfellet etiketten, er upassende, men det viktigste er at det er en god vin til en meget behagelig pris.

Craigs Rødvin 2000 (varenr. 45321, bestillingsutvalget, kr 79,90) har nemlig det urnorske selbumønsteret på etiketten. Og Selbu er ganske så langt unna sørfransk rødvin. Men mannen bak denne vinen, den selvlærte kokken og vinimportøren Craig Whitson fra Stavanger, har for vane å finne på folkelige og morsomme vinkonsepter, som Cowboyvin og Indianervin og deretter Fiskevin og Kjøttvin.

Bakgrunnen for Craigs Rødvin er at Whitson ble veldig lei seg da Vinmonopolet ikke valgte hans kandidat da det var på jakt etter en sørfransk syrahbasert vin i en gitt prisklasse. Han var nemlig svært så fornøyd med komposisjonen som er utført i samarbeid med kooperativet Les Grands Vins du Saint Chinian. Og lot seg tydeligvis ikke knekke av avgjørelsen fra poldomstolen. For Craigs Rødvin 2000 er en saftig og rund vin med god skogsbærfruktighet og godterier som sjokolade og kaffe i ettersmaken.

Siden det bare er en god vin, og bedre enn ”norsk rødvin”, valgte Whitson kanskje selbumønsteret for å understreke det. Dermed skapte han den perfekte hyttevin, rent bortsett fra at den ikke selges som bag-in-box, som er robust nok til å slepes over fjell og vidde. Og fleksibel nok til å varme opp kroppen etter en skitur eller til å nytes sammen med rustikk hytteproviant.

Denne vinen må du altså bestille, hvis ikke ditt nærmeste pol har falt for selbumønsteret på etiketten og tatt den inn i den lokale listen. Men du rekker det fint innen påske, også å teste den ut på forhånd i mer hjemlige forhold.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen