Sensasjonelt resultat for norsk whisky

Sensasjonelt resultat for norsk whisky

Verdens nordligste destilleri Aurora Spirit Distillery sikret seg gull for sin whisky på World Whisky Awards i London.
07 Februar 2024 - 10:53

Bivrost Alfheim er verdens beste «Small Batch Single Malt No Age Statements»-whisky ifølge kåringen World Whisky Awards som nylig fant sted i London.

Det er andre gang at Aurora Spirit Distillery får denne høythengende prisen for sin whisky. Bivrost Alfheim er den åttende utgaven i serien de kaller «de ni verdener innen norrøn mytologi». Alfheim er boligen til fruktbarhetsguden Frøy.

Det som skiller de ulike Bivrost-whiskyene er fatbruken. Alfheim er modnet i fat av seks ulike opprinnelser: fransk, ungarsk, ex-bourbon og virgin-amerikansk, chinquapin-eik (Quercus muehlenbergii, en type nordamerikansk  hviteik) og colombiansk eik. Derfor kalles den World Oaks.

Tor Petter W. Christensen er daglig leder i Aurora Spirit Distillery. Foto: Aurora Spirit Distillery

Som alle Bivrost-whiskyene lages den i et begrenset antall. De første 20 flaskene auksjoneres bort. Og det var med den aller første whiskyen og flasken i 2020 at auksjonsprisen endte på 80.000 NOK.

Resten selges ut i et rasende tempo, i hvert fall gjennom Vinmonopolet. Men fortvil ikke, for Alfheim finnes fortsatt på taxfree, Gardermoen, Bergen, Trondheim og Tromsø til en supergunstig pris på 539, samt på Svalbard.

Den er laget av nordisk dyrket bygg, destilleringen fant sted mellom 2018 og 2020, som betyr at innholdet er gjennomsnittlig rundt fem år.

To ganger i året lanseres Bivrost- whiskyene. Den neste kommer i mai 2024, men hemmelighetsholdet er stort.

Se hva vi mener om resten av Bivrost-porteføljen

Aurora Spirit Distillery er kalt opp etter nordlyset som danner et perfekt bakteppe for opplevelsene denne nye turistattraksjonen har å by på. Foto: Aurora Spirit Distillery

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her