Serverer du dette til julekakene, får de fart på seg

Cafe au lait med Amarula og cognac

(Petar Bonev)

Serverer du dette til julekakene, får de fart på seg

Cafe au lait-en kommer aldri til å smake det samme etter å ha prøvd denne kombinasjonen.

Så er det ikke hver dag man har cognac og likør i eller til kaffen. Men i førjulstida er det mange anledninger til å kose seg litt ekstra - kanskje etter en masete handletur? Eller en hel dag ved bakebordet. Da smaker denne drinken aldeles nydelig. Og æren får ikke bare cognacen, men også den afrikanske kremlikøren Amarula som gir en veldig deilig fruktsmak til kaffedoktoren. 

Les om denne spesielle likøren 

Se våre andre drinkoppskrifter med Amarula

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Africa au lait

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

2 cl
Cognac VSOP

Fremgangsmåte

Fukt kanten på et varmebestandig rocksglass.

Ha i kremlikøren og cognacen og fyll opp med sterk, nybrygget kaffe og steamet melk.

Ha evt litt pisket krem på toppen. Dryss litt kanel over til slutt.

Råvarer:
 
Denne oppskriften ble opprinnelig laget med Wild Africa Cream som ikke lenger finnes på polet, men som selges taxfree. Amarula er en mye fruktigere kremlikør og gir derfor en litt annen og mindre søt/karamellaktig smak.
 

Sendt inn av

Foto: Petar Bonev

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen