Clafouti er en mellomting mellom tykk pannekake og en pai uten paideig. Denne franske klassikeren lages alltid søt og fylt med frukt. Nå som fruktsesongen er dominert av appelsin, er det et lett valg.
Appelsinclafouti
Start høysesongen for appelsin med denne herlig pannekake/paien
Appelsinclafoutis - pannekake/pai
Fremgangsmåte
- Bland mandelmel, hvetemel og salt i en bolle.
- Tilsett sukker, egg, eggeplommer og fløte, og visp til en kremaktig røre.
- Smør en større form eller porsjonsformer, og hell i røren.
- Skrell og del appelsinene i skiver. Legg dem på røren.
- Stekes midt i ovnen ved 175 °C i 20–25 minutter.
- Sikt over melis før servering. Smaker best lunkne.
Sendt inn av Dansukker
Drikke som passer til denne oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Utvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.
Les hele sakenUtvalget av portvin har aldri vært bedre - og kvaliteten er skyhøy
Også de andre sterkvintypene som madeira, sherry, rivesaltes og banyuls byr på store smaksopplevelser, for alle budsjetter.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Old-school rødvinskupp fra Portugal
149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Det er ikke for tidlig å sette kalkun på menyen - med kalkunfilet blir den ekstra lettlaget
Prøv denne oppskriften hvor kalkunfileten får følge av rødløksmarmelade og eplesaus. Så kan du lage en vri på høsttakkefesten.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.
Les hele saken