Side Car

Ukens drink; Side Car er en enkel drink som får frem den flotte balansen mellom de tre elementene Cognac, Cointreau og sitron. En perfekt cocktail balanserer nemlig på alkohol, sødme og syre. En mulig bakgrunn for drinkens navn finner du også dersom du leser videre. Kos deg i helgen!

Bakgrunnen for drinkens navn er uklar, men en av historiene går ut på følgende: Under første verdenskrig ankom en av det fasjonable Ritz' stamkunder - på en motorsykkel med sidevogn. Det var bitende kaldt, og kunden ba om en drink som kunne varme ham opp fra et mulig snev av forkjølelse. Som oftest ble brandy benyttet til dette formål, men tradisjonelt sett ikke i forkant av et måltid. Da oppsto idéen med å kombinere cognac og Cointreau for den varmende effekt, mens innslaget av sitronjuice skulle tilføre drinken egenskapene til en aperitiff.

Korrekt eller ikke; drinken er uansett både varmende og lekker. Velbekomme.

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase.

Side Car

Ingredienser

(ingen Garnityr)

Fremgangsmåte

Alle ingrediensene ristes i en shaker med is og serveres i et avkjølt cocktailglass.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen