Sigarer - tester og artikler

Redaksjonen
01 Desember 2005 - 02:02

Sigarene i denne testen som omfatter sigarer fra resten av verden er av gjennomgående høy håndverksmessig utførelse, altså utmerket rulling samt at sigarene brenner jevnt og godt. Imidlertid mangler de den kompleksiteten og elegansen som du kan være heldig å finne i de beste cubanske sigarene. [Les mer]

Her er resultatene fra andre del av Apéritifs store test av sigarer fra hele verden utenom Cuba. I tillegg til de fire merkene som fikk 7 poeng eller bedre i del I, nemlig Davidoff Special T, Davidoff Special R, Davidoff Ambassadrice og Cuesta-Rey Pyramide Maduro gjør sigaren Macanudo Robust Petit Corona seg fortjent til karakteristikken utmerket. [Les mer]

Dette er den første store sigartesten i Norge. I det som skal bli en fast tradisjon i Apéritif har vi valgt å konsentrere oss om cubanske sigarer i første omgang. Neste test vil ta for seg resten, altså dominikansk, norsk, Honduras og Nicaragua. Det betyr at alle de 49 sigarene i denne testen er 100 prosent cubansk, men fra forskjellige regioner. [Les mer]

Tester av brennevin som passer til sigarer
Tilbudet av VSOP-cognacer er det all grunn til å fryde seg over. Av de i alt 28 VSOP'ene som er blindtestet oppnår i alt ni fem stjerner - noen med en liten minus. Benytt den forestående julehøytiden til å bli bedre kjent med disse flotte testvinnerne. [Les mer]

Blended whisky er ikke nødvendigvis en blandet opplevelse og mindreverdig sammenlignet med maltwhisky. Derimot er det en kategori med et bredt og variert utvalg, både smaks- og prismessig. Det er i alle fall panelets inntrykk etter å ha smakt 30 produkter fra Skottland, Irland og Canada. [Les mer]

De største XO cognacene preges av stor grad av finesse. Men elegansen er ikke gratis, selv om Apéritifs omfattende blindtest viser deg en rekke produkter som gir meget god valuta for pengene. Blant dem er Bache Gabrielsen og Hardy. Du får også forslag til hvilke sigarer som passer til hver av cognacene. [Les mer]

Apéritifs test omfatter rekordmange akevitter. Og ikke bare har vi blindsmakt fullsortimentet men også mange i tilleggsutvalget og bestillingsutvalget. Totalt 37 forskjellige akevitter finner du her en vurdering av og ikke minst med forslag til hva de skal nytes sammen med. [Les mer]

Maltwhiskyer fra Skottland er en utfordring for alle sansene. Her er det enorm grad av individualitet. Panelet fant ikke en eneste whisky blant de i alt 37 som ble smakt blindt, som kunne defineres å ikke ha særpreg. Noen har bare mer av det enn andre. [Les mer]

Den amerikanske brandyprodusenten Germain-Robin gjør seg fortjent til dobbel testseier med sine eksklusive brandyer Cigar Blend og Shareholder's Reserve etter at Apéritifs panel har vurdert i alt 24 brandyer fra hele verden. [Les mer]

I Apéritifs test av i alt 22 VSOP (Very Superior Old Pale) og to spesiell-VSOP'er fant vi flere svært gode og enda flere gode cognacer. Rimeligst av toppskårerne er Prince de Polignac VSOP som med sin vellagrete blanding av inntil 30 år gamle cognacer tok panelet med storm. [Les mer]

Artikler om sigarer
Med lanseringen av serien Millennium Blend har Davidoff vunnet priser, innbitte Cuba-aficionados og fullstendig blåst luven av det meste innenfor sigarindustrien. Cuba inklusive, som for tiden produserer så variabel kvalitet at de strengt tatt burde settes under administrasjon. Men det er en helt annen sak. [Les mer]

Master blender hos champagnehuset Ruinart Jean-François Barot ville neppe finne på å banne i kjerka, men slik kan det nok oppfattes når han foreslår havanasigarer til sin mest komplekse champagnecuvée, Dom Ruinart. [Les mer]

Jon Arne Bertelsen prøver med sedvanlig hellig overbevisning å frelse og deretter lede også sigarrøykeren inn på den smale sti for å finne det optimale drikkefølget. Nåden ligger i den perfekte balanse. Og den oppnås ikke i en VSOP, er Bertelsens klare budskap. Da tar han heller mørkt øl. [Les mer]

Sigarer er ikke lenger like mystisk, men selv om snart alle har røykt en sigar, skaper klipping, tenning og spørsmål om slikking og andre morsomme påfunn fortsatt store utfordringer for mange. Men frykt ikke; det er i grunnen ganske enkelt, spesielt om du kutter ut jåleriet. [Les mer]

Da Columbus gjenoppdaget Amerika i 1492, var noe av det første han støtte på "indianere som drakk røyk". Det gjorde de ved hjelp av sigarblader, som spanjolene senere foredlet frem til dagens sigarer. Cohiba var Taino-indianernes ord for tobakk. Når cognac-produsenten Bisquit nå introduserer Cohiba Cognac Extra, er de derfor tilbake der det hele startet. [Les mer]

Siden 1996 har prisene på cubanske sigarer på Cuba i snitt steget med rundt 37 prosent, men det er mye å spare på å handle i de riktige landene. Det skjer samtidig som tilgangen på de samme varene er bedre enn på lenge. Hvem sa at "El Commandante" ikke hadde sans for et revolusjonerende fritt marked? [Les mer]

New York: Sigarboomen i USA er over. Lykkejegerne som plutselig var storselgere av sigarer og fra ingenting kunne vise til generasjoner i sigarindustrien, er forduftet. Sigarsalget er betydelig mindre, men alle i bransjen hilser de nye tidene velkommen. [Les mer]

Verdens Helseorganisasjon, hvor vår egen Gro er butikksjef, mener sigarer er like dødelig som sigaretter. Men hvor sant er det når tall fra en omfattende amerikansk sigarundersøkelse faktisk viser at dødsrisikoen er mindre blant sigarrøykere, at 80 prosent av sigarrøykerne aldri inhalerer og 90 prosent røyker én sigar eller mindre pr. dag? [Les mer]

I kjølvannet av sigarettforbud og helsenoia kom sigarboomen i USA. Konsekvensen er sigarbarer, det siste på barfronten. Men ikke tro at du bare kan spasere rett inn. [Les mer]

Selv når Hine lager en kraftig cognac som skal følge en real cubansk sigar, blir det aldri vulgært. Smaksrikt ja, men fortsatt meget raffinert. Med samme britiske finesse som et par håndsydde sko. [Les mer]

Havana: På mange meters avstand ser jeg hva han vil. Øynene våre møtes. Han er ikke spesielt diskret, selv om alle rundt oss vet hva han gjør, og selv om tilfeldighetene - om en vrang politimann plutselig skulle dukke opp - kan putte ham i et råttent fangehull for flere år. For ham er det enkelt, for meg er det ikke stort vanskeligere. Han vil ha utilgjengelige dollar, jeg vil ha utilgjengelige sigarer. [Les mer]

Barcelona: Ikke noe land røyker så mye sigarer som Spania. For den gjennomsnittlige Senõr er det like vanlig å røyke en sigar som å ta seg litt tapas, en espresso og et glass brandy på nærmeste bar. Det er befriende ujålete, heldigvis. [Les mer]

Sorte Mand 1998 heter den eneste "norske" håndrullede sigaren. Sigarmester Terje Nøkleby har hatt jobben med å rulle samtlige 3000 som legges ut for salg. [Les mer]

Når det kommer til sigarer er ikke Cuba størst, men best, mest ettertraktet, mest legendarisk, mest mytisk, skriver Esben Hoff, en av forfatterene bak Norges første cigarguide. [Les mer]

Relevante seksjoner hos Apéritif
w Apéritif - Sigar

Anbefalt drikke til sigarer:

Øl

Akevitt

Cognac

Brandy og druebrennevin

Whisky
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her