Sikre valg til nyttår

Polhyllene tømmes raskt jo nærmere nyttårsaftenen vi kommer. Disse boblene er det stor sannsynlighet for at du finner.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Ingen nyttårsaften uten champagne. Og Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra Brut (44477) har alle forutsetninger til å gjøre stor suksess den kvelden. Enten som velkomstdrink, som følge til forretten eller til å skåle det nye året i møte.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Den er nemlig moderne knusktørr, elegant og fruktig med modne røde og gule epler samt et fint toast- og mineralpreg. Et veldig godt og prisgunstig uttrykk for en av Champagnes aller beste grand cru-er for chardonnay , nemlig Le Mesnil-sur-Oger.

Halv pris
Svært forfriskende og 100 prosent chardonnay-basert er også Houblin Crémant de Bourgogne Blanc de Blanc Brut 2007 (80203) . Selv om den kaller seg brut, kvalifiserer den med 5,8 gram restsukker egentlig for extra brut . Det viktigste er at det er en veldig godt laget musserende vin, og altså til halve prisen av champagnen. Bruksområdene er like, men kanskje mer i retning enklere skalldyrretter.

Sødme og kompleksitet
Hvis du foretrekker litt mer sødme og mer kompleksitet i aromaene, er Laurent-Perrier Brut (34561) et veldig godt valg. I motsetning til de fleste klassiske champagnecuvéene har denne chardonnay som hoveddrue, og som en av få champagner er den på "billigsalg" nå før nyttår, ned fra 345 til 300 kroner. Og bare 41 kroner mer enn på taxfree .

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Claude Cazals Blanc de Blancs Grand Cru Cuvée Vive, Extra Brut

Produsent:
Claude Cazals
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
414,00 kr
Varenummer:
4447701
89 Poeng
Les smaksnotatene »

Houblin Crémant de Bourgogne Blanc de Blanc Brut 2007

Produsent:
Jean Luc Houblin
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bourgogne
Pris:
149,90 kr
Varenummer:
80203
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Laurent-Perrier Brut

Produsent:
Laurent-Perrier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
449,90 kr
Varenummer:
3456101
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen