Single malt øywhisky på sitt beste

Bli med på en oppdagelsesreise i de sagnomsuste skotske øywhiskyene sammen med Norges fremste whiskyekspert.
25 September 2011 - 11:02

De skotske øyene faller whiskyelskere hjertet nært, ikke minst på grunn av den store variasjonen du kan finne på whiskyene fra området.
 
Denne kvelden har du en enestående mulighet til å smake en rekke elegante og særegne whiskyer fra dette spennende området.
 
Bli med på denne store smakingen av øywhisky
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Unike whiskyer
De hardføre skotske øyene Arran, Islay, Jura, Mull, Skye og Orkenøyene er et skattkammer for de som elsker single malts.
 
Her kan du finne såvel kraftfulle whiskyer med masse røyk, som mer elegante whiskyer med lette, nesten søtlige aromaer.
 
Felles for øywhiskyene er deres flotte balanse mellom det kraftfulle, søte fruktighet og det salte innslaget fra nærheten til havet.
 
De syv destilleriene på Islay blir ofte klassifisert som en egen region i og med deres spesielle stil, men denne kvelden får du selvfølgelig smake whisky også herifra.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på smakingen her
 
Flytende gull
Dette er bare et av navnene som er blitt gitt whisky opp gjennom årene, og denne kvelden kan du selv kjenne den store kompleksiteten og elegansen som finnes i øywhisky.
 
Det er Norges fremste whiskyekspert, Chris Maile, som lærer deg mer om hva som kjennetegner de forskjellige øyene og deres whiskyer.
 
Han vil også lære deg hvordan du får enda mer ut av dine favorittwhiskyer i det vi smaker og diskuterer de edle dråpene.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Maile">Les mer om Chris Maile her
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.
 
Dette er hva du får smake denne kvelden:
 
• Ardbeg Alligator, ca kr 800,- (lanseres i november på Vinmonopolet)
 
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte whiskyene.
 

(klikk)
 

Tid: Mandag 17. oktober 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 09.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Keeper of the Quaich
Denne kvelden skal Chris Maile være vår guide til disse utsøkte whiskyene.
 
Chris Maile er av skotsk herkomst og kommer opprinnelig fra The Isle of Skye, som også er Talisker's vugge. Hans mange år i Norge har derimot finslepet norsken hans og foredraget vil bli holdt på norsk.

En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge.
 
Han er i dag en etterspurt foredragsholder og har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn åtte år. Maile har holdt mer enn 450 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.
 
Chris er initiativtaker og organisator av Oslo Whisky Festival som i år avholdes den første helgen i november.

I 2006 mottok Chris Maile ærestittelen Keeper of the Quaich som tildeles personer som har viet sitt profesjonelle liv til skotsk whisky.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 
Gammel tradisjon
Destillasjonens kunst slik vi kjenner den, stammer opprinnelig fra perserne for 3000 år siden, der de gamle alkymistene i sitt forsøk på å finne den hypotetiske kvintessenensen av de fire elementene.
 
Det de derimot kom opp med var et produkt som skulle sies å kurere alle sykdommer - brennevin. Hvem som derimot startet den å lage usige beatha, eller whisky som det skulle bli kjent som, er en eviglang krangel som pågår mellom skotter og irer den dag i dag.
 
Kunnskapen om hvordan man lager whisky har etterhvert spredt seg slik at du kan finne destillerier i land som for eksempel Frankrike, India, Sverige, Japan og USA for å nevne noen.
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Noen ganger trenger vi en lett start på uka
Dagens rett

Noen ganger trenger vi en lett start på uka

Når du har dårlig tid, eller bare ikke har lyst til å bruke lang tid over komfyren er omeletter perfekte å lage. Prøv bare denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her