Siste håp ute for røykepub

Sandefjord kommune var i sin fulle rett til å gi puben Cigarillos dagsbøter for brudd på røykeloven.

Det er Fylkesmannen som har kommet frem til dette.
 
Og med det er den siste episoden om røykepuben Cigarillos i Sandefjord over. Tvisten mellom kommunen og eierne vakte stor interesse også utenom byens grenser.
 
Ute
- Cigarillos er en saga blott. Jeg har gått ut av eierskapet fordi jeg var interessert i å drive en røykepub. Når dette ikke lenger lar seg gjøre, ville jeg ikke være med lenger, sier Einar Gran.
 
Cigarillos betalte aldri en eneste krone i tvangsmulkt. Puben klaget nemlig på vedtaket. Dermed fikk vedtaket om 10 000 kroner i dagsbøter oppsettende virkning. Det betyr at saken fryses inntil klagesaken er ferdig behandlet.
 
Men nå er det hele avgjort og Cigarillos er død. En ny driftsform er på vei inn. Stedet skal hete Escobar.
 
Var moro
- Det var moro så lenge det varte. Jeg trodde vi skulle klare å vinne denne kampen. Men det er jo blitt slik at staten styrer det meste i dette landet. Friheten vår blir stadig innskrenket, sier Gran til Sandefjords Blad.
 
Også Høyesterett sa nei.
Fylkesmannens stadfestelse av tvangsmulkten kommer etter at Høyesterett avsa dom i en lignende tvistesak.
 
Et hotell på Vestlandet hadde en røykelosje. Driverne mente det dreide seg om en privat klubb som allmennheten ikke hadde adgang til. De samme argumenter brukte eierne av Cigarillos. Retten var ikke enig i dette.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen