Skal kjempe om Horeca-gull

Skal kjempe om Horeca-gull

Norge stiller med kokk, servitør og resepsjonist under Yrkes-EM i oktober.
27 August 2012 - 16:39

Til sammen 12 ungdommer skal forsvare Norges ære i sine fag i Yrkes-EM, kalt EuroSkills, i Belgia i oktober. Tre av dem stiller innen i Horeca-klasser, skriver nkl.no.

I kokkeklassen er Mads Kjøllmoen (20) klar for EM. Han arbeider til daglig ved Rica Nidelven Hotel i Trondheim. Servitør Thomas Pedersen kommer fra Le Benjamin Bar & Bistro i Oslo, mens resepsjonist Benjamin Hallerud til daglig jobber ved Thon Hotels i Oslo.

Sikter mot nye medaljer

Norge har lange tradisjoner i EuroSkills og WorldSkills. Sistnevnte ble arrangert i London i fjor. Der gjorde Norge det svært godt, med blant annet gull til kokk Øyvind Bøe Dalelv fra Bodø.

LES OGSÅ: Kokkegull i WorldSkills

Kick off

Landslaget møttes til samling 24. august for erfaringsutveksling og for å felles forberede seg til europamesterskapet. Anne Fylling Frøyen, fra Olympiatoppen, vil inspirere deltakerne i forhold til mental trening. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen møtte også Yrkeslandslaget på samlingen.

Økt motivasjon og oppmerksomhet

WorldSkills Norway har som formål å fremme fag- og yrkesopplæringen i Norge, både kvalitetsmessig og statusmessig. Bak WorldSkills Norway står Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO), Landsorganisasjonen i Norge (LO), Utdanningsdirektoratet, Kommunesektorens Interesseorganisasjon (KS), Norsk Industri, en rekke flere landsforeninger, fagforbund, opplæringskontorer, skoler og fylkeskommuner.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her