Skal lære kinesere arktisk mat

I slutten av januar reiser kokken Morten Andersen ved Henningsvær Bryggehotell til Beijing for å lære kineserne om norsk og arktisk mat.
Redaksjonen
14 Januar 2008 - 12:00

Det har seg nemlig slik at det skal åpnes en restaurant med navnet Northpole i den kinesiske hovedstaden. I restauranten skal det bare brukes norske og arktiske matvarer.
 
Hemmeligheter
For å lære de norske mathemmelighetene er Andersen hentet inn som eksperthjelp.
 
- De ønsker å bli kjent med vår matkultur. Jeg skal hjelpe dem med menyen og oppskrifter, sier Andersen til Harstad Tidende.
 
Arktisk Meny
Andersen har tidligere jobbet på Arcticus hotell og på Røkenes Gård. I fjor ble han nummer to i konkurransen Arktisk kokk. Dessuten ble han nummer tre i Årets sjømatkokk.
 
Det er gjennom Arktisk Meny at Andersen har fått jobben i Beijing.
 
- Jeg jobber med norsk mat hver dag, og det er nettopp dette kineserne ønsker kjennskap til.
 
Kveite, torsk og akevitt
Kineserne har tydeligvis blitt fristet av råvarer som reinsdyr, kveite og torsk.
 
- Det har til og med bedt meg ta med akevitt, sier Andersen.
- For kineserne er det kjempespennende å se hva vi holder på med. Akkurat som det kan være spennende for oss med kinesisk mat, mener Andersen, som tar sikte på å reise 24. januar.
 
Han regner med å være i Kina en måneds tid.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
+
Tester

Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater

Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her