Dagens rett

Skarvens fiskesuppe

Knall rød, hot og full av spennende smaker - fiskesuppe blir aldri det samme igjen!

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Skarvens fiskesuppe

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene til tomatsausen i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la koke i ca. 20 minutter, til sausen tykner.

Fres tørrfisk/klippfisk, bacon, chorizo, løk og paprika i smør til grønnsakene mykner. Det skal ikke bli brunt.

Rør inn tomatsaus og fiskekraft og gi suppen et oppkok. Smak til om den trenger mer salt og pepper, sukker og chilipepper.

Server suppen rykende varm med en skje rømme og en skive chorizo på toppen.

En virkelig utsøkt fiskesuppe med inspirasjon fra Østen.

Merk!
Den beste tørrfisken er hodekappet og sløyet skrei som henges til tørk på hjel i Lofoten. Før bruk må tørrfisken bløtes i kaldt vann i 6-8 døgn.

Da kan den kokes og serveres som fersk fisk eller brukes som her i suppe. Får du ikke fatt i tørrfisk kan du altså erstatte den med klippfisk, som er saltet og tørket fisk. Den må vannes ut i 24-36 timer før bruk.
 
Denne oppskriften er beregnet for ti personer som forrett, eller fire skikkelig sultne voksne til middag.

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen