Slik ble drømmedagen for Hege

Slik ble drømmedagen for Hege

Helikopteret kunne ikke fly, men den opplevelsen med å lage og spise på Norges tak ble ikke mindre eksotisk for vinneren av #minlokalefavoritt. Se videoen fra den helt spesielle dagen.
Redaksjonen
08 Oktober 2014 - 12:35

Hege Ranita Selvåg Karlstad vant oppskriftskonkurransen #minlokalefavoritt og premien til en verdi av 100.000 kroner er nå fortært.

Les mer om hvorfor Hege gikk av med seieren

Selv om været (i Oslo) snøt vinneren og hennes selskap (samboer Frank og vennene Tone og Kjell) for helikoptertransporten, ble det likevel en opplevelse av de sjeldne.

Villmarkskokk for en dag

Drømmedagen bød nemlig på å lage mat sammen med mesterkokk Terje Ness, og det under svært så uvanlige forhold. Electrolux hadde rigget opp et fullverdig kjøkken rett under Hallingskarvet.

Hege var over seg av begeistring for fasilitetene:
– Og jeg som lager all maten på en gammel ovn - uten induksjon og andre fancy hjelpemidler. Det eneste avanserte jeg bruker er sous vide, forteller hun og innrømmer at hun ikke var helt forberedt på å være villmarkskokk.

Bilder av rettene og drikkeforslag finner du nedenfor

For med neglesprett tilberedte Hege med kyndig hjelp av Terje en treretters middag for seg og gjestene. Hardangervidda kan være sur selv i begynnelsen av oktober. Derfor måtte middagen inntas innendørs, på turisthytta Prestholt.

Hvilket ikke på noen måter la en demper på stemningen.

 

Terje Ness' drømmemeny inspirert av Hardangervidda

Hardangerørret med sikrogn-saus, grønnkål og blomster

Hjortefilet med rosenkål, sellerirot, tyttebær, rødvinssaus og steinsoppconsommé a part

Bringebærsoufflé

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her