Kake
Slik lager du luftige vafler

Slik lager du luftige vafler

Her får du en oppskrift som avslører hemmeligheten bak virkelig luftige og proffe vafler.
03 Oktober 2013 - 06:10

Jeg tror nesten hver eneste familie i Norge har sin egen variant av vafler. Noen har kardemomme i andre litt kanel. Min mamma bruker fløte eller rømme i for å få saftige og gode vafler.

Her er det mange fristende oppskrift på vafler

Jeg hadde en samtale med Knut Hammeren som er coach for bakerlandslaget i forrige uke og han påpekte viktigheten å spørre seg selv «hva er det som skjer».

Spør deg selv

Med dette mente han at den bakeglade oftere bør spørre seg selv hva som skjer i deigen eller i røren når vi har i de forskjellige ingrediensene i - og ikke minst hva vil vi oppnå?

Selv hadde jeg ikke tenkt så mye på akkurat dette, men det er jo nokså logisk at det er en grunn for at vi for eksempel i denne oppskriften skiller eggehviter og plommer. Hva vil vi oppnå?

Jeg vil ha luftige vafler! Vafler som er store og som ikke faller sammen. Dette får du ved å skille eggene og stivpiske eggehvitene og røre disse forsiktig i helt til slutt. 

TIPS: Har du en favoritt oppskrift på pannekaker? Prøv å gjør det samme med eggene der. Slik får du virkelig luftige pannekaker. Se flere kokketips

 

Luftige vafler

Luftige vafler

Fremgangsmåte

  1. Rør sammen eggeplommer, salt, sukker, vaniljesukker og mel i en bolle.
  2. Smelt smøret og ha i melk og vann.
  3. Rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Ha dette så i bollen med røren.
  4. Rør dette godt sammen.
  5. Her er det veldig lurt å bruke en stavmikser.
  6. Pisk eggehviten og bland inn dette til slutt.
  7. La røren hvile en time.

Stek så vaflene og server med krem og bær.

TIPS: Har du en favorittoppskrift på pannekaker? Prøv å gjør det samme med eggene der. Slik får du virkelig luftige pannekaker.

Sendt inn av Anne Brith Davidsen (tekst og foto)

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder
Ukens drink

En rosa drink er som skapt for mørke høstkvelder

Vodka, bjørnebærlikør, vanilje, ananas og lime gjør denne drinken til en flytende kjærlighet-på-pinne.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen
Dagens rett

Alle takker ja til middagsinvitasjon når lammefrikasse er på menyen

Klassisk lammefrikasse er enkelt som bare det og noe alle liker. Test ut denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag blir det ekstra god pasta til middag
Dagens rett

I dag blir det ekstra god pasta til middag

Kjøttboller gir et mer interessant resultat for pastasausen enn å bare steke kjøttdeigen på vanlig måte. Og med brede pappardelle-pastabånd blir den ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut
Dagens rett

Laks med appelsinkokt fennikel er så fristende som det føres ut

Denne lekre lakseretten er også svært lettlaget. Bare prøv denne supre oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her