Slipper å melde til politiet

I dag må hoteller melde fra til politiet når utlendinger overnatter, men nå slipper de kanskje det. Hilde Charlotte Solheim i NHO Reiseliv er fornøyd.

- Det er bra om overnattingsstedene slipper dette, sier direktør Hilde Charlotte Solheim i NHO Reiseliv til Avisenes Nyhetsbyrå.
 
Poenget er at den som driver hotell, pensjonat, losjihus eller leirplass skal ha oversikt over alle utlendinger som overnatter. Så må de melde fra til politiet om gjestene. Det er dagens regelverk som slår fast dette.
 
Fornyes
Men nå skal utlendingsloven fornyes og da kan denne bestemmelsen bli fjernet. Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener at meldeplikten bør kuttes ut fordi den er for byråkratisk.
 
Foreldet
Solheim er enig i akkurat det.
 
- Vi har et foreldet regelverk på dette området. Mange steder brukes det mye ressurser og arbeid på en registrering som mest av alt er flytting av papir, sier hun.
 
Papir og faks
Det er det lokale politiet som avgjør hvordan overnattingsstedene skal melde fra om utenlandske gjester. Dette fører til at man mange steder må føre lister på papir og fakse dem over til den lokale politistasjonen mens man andre steder har langt enklere løsninger.
 
Andre løsninger
- Vi tror at det må finnes andre måter å ivareta sikkerheten på, sier Solheim. Hun mener at det bør være tilstrekkelig at overnattingsstedene beholder opplysninger om gjestene sine i en bestemt periode - og at politiet kan sjekke disse opplysningene når det er behov for det.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen