Sloss mot Valpolicella-pirater i Kina og Australia

Nordøst-Italias Valpolicella Consorzio sloss mot produsenter i Australia og Kina som uhemmet bruker regionens mest berømte betegnelser.

Gold Hope Winery som holder til i Hong Kong og med utspring i Kina selger, Gold Valpolicella og Yu-lin Valpolicella, Valpolicella dry red og Valpolicella dry white. Vinene er laget i Kina og har ingen ting felles med den røde corvina-baserte vinen som lages i Veneto, skriver Decanter.com. Det er sendt et protestbrev til Italias landbruksdepartement så vel som til handelsdepartementet.
 
Denne saken etterfølger en annen der det ble brukt betegnelsen Moda Amarone på en etikett på en flaske Joseph Cabernet Sauvignon Merlot, produsert av Primo Estate og eksportert til Italia av Teatro del Vino Srl, i Firenze. Liten tvil om at også det opprører vinfolket i Veneto.
 
På etiketten står det: "2000 Joseph Moda Amarone er produsert ved bruk av Nord-Italias unike Amarone-metode. Cabernet-druer fra Sør-Australias Fleurieu-region tørkes i noen uker før de presses. Deretter blandes mosten med 10 prosent most fra merlot fra Limestone Coast".
 
- Dette er et enda verre tilfelle, sier Emilio Fasoletti, sjef for Consorzio Tutela della Valpolicella, som overvåker omsetningen av vin fra dette DOC'et.
 
- Amarone er et beskyttet navn både av italiensk lovgivning og av EUs. Han forteller at landbruksdepartementet, EU og komiteen som tar seg av svindelsaker har satt i gang tiltak for å presse den australske vinprodusenten til å endre navnet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen