Matkurs og vinkurs

Vinkurs 4. november i oslo

Smak 11 viner fra Ribera og Rioja
Foto: (5PH)

Smak 11 viner fra Ribera og Rioja

Viner fra Spanias beste områder.
Julie Helene Amundsen
15 Oktober 2019 - 12:58

Blant vinranker og vakker natur i Spanias mest kjente vinregion, finner vi Faustino – Riojas tredje eldste vinhus. Helt siden 1861 har edle dråper blitt tappet her, til glede for vinentusiaster verden over. Denne kvelden får du smake ialt 11 viner fra denne berømte produsenten, deriblant klassikeren med gulltråden, gran reserva fra 1991. Det er ikke hver dag du får muligheten til å smake en snart 30 år gammel vin fra Rioja, og vi kan love deg at du har noe veldig godt i vente.

Da Eleuterio Martínez Arzoc grunnla vinhuset Faustino hadde han trolig ingen anelse om hvor ettertraktet produktet hans kom til å være hele 150 år senere. Med 650 hektar vinmark strukket ut over de de beste områdene i Rioja, er Faustino i dag en av vinprodusentene som eier mest mark i hele regionen. I 1990 kjøpte Grupo Faustino i tillegg 160 hektar land i Ribera. De tok med sine 140 års erfaring i druedyrkning og vinproduksjon og lager noen av de beste vinene i Ribera del Duero. Bodegas Portia har som mål å bli like toneangivende i Ribera del Duero som Bodegas Faustino er i Rioja.

Faustinos grandiose kjeller

Sannsynligheten er stor for du har sett eller vært borti det spanske vinhuset Bodegas Faustino. I mange år var Faustino det mest kjente vinmerket her til lands. Portrettet avbildet på etiketten er ikke vanskelig å legge merke til, og at kunstneren bak verket er Rembrandt ,gjør det hele enda litt mer fascinerende. Særlig fordi ingen vet grunnen til dette etikettvalget, da det verken har tilknytning til eiendommen eller slekten på noen måte. Om man ikke teller Rembrandts angivelige henrykkelse til de edle dråper.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Som verdens mest solgte Rioja Gran Reserva, og et produkt med enormt lagringspotensial, er Faustino alltid et sikkert valg i enhver sammenheng. Å gå til anskaffelse av en gammel årgang av Faustino I Gran Reserva, for viderelagring i kjelleren frem til en av livets mange viktige markeringer dukker opp, er et tips du bør ta med deg - og som du kan teste ut selv på denne smakingen. 

Pablo Echavarri Abasca

Pablo Echavarri Abascal fra Grupo Faustino har med seg flere gamle årganger denne kvelden, så vel som nyere og spennende viner fra både Bodegas Portia og Bodegas Faustino. 

Lyst til å spise noe før eller etter smakingen i morgen?  I samme huset som smaking foregår ligger Sentralen Restaurant. Der kan du spise etter smakingen, og få 10 prosent rabatt ved å vise frem kvittering for at du har deltatt på vårt arrangement.Har du lyst på noe å bite i før smakingen får du også 10 prosent rabatt på surdeigspizza i kafeen. Etter arrangementet kan du kose deg med en seksretters meny som du deler med de du eventuelt er sammen med. Eller andre som smaker sammen med deg.

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg dine kjære, venner og kjente på en enestående smaking! 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Årgangsendringer kan forekomme.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her