Smak 11 viner fra Ribera og Rioja

Vinkurs 4. november i oslo

(5PH)

Smak 11 viner fra Ribera og Rioja

Viner fra Spanias beste områder.

Blant vinranker og vakker natur i Spanias mest kjente vinregion, finner vi Faustino – Riojas tredje eldste vinhus. Helt siden 1861 har edle dråper blitt tappet her, til glede for vinentusiaster verden over. Denne kvelden får du smake ialt 11 viner fra denne berømte produsenten, deriblant klassikeren med gulltråden, gran reserva fra 1991. Det er ikke hver dag du får muligheten til å smake en snart 30 år gammel vin fra Rioja, og vi kan love deg at du har noe veldig godt i vente.

Da Eleuterio Martínez Arzoc grunnla vinhuset Faustino hadde han trolig ingen anelse om hvor ettertraktet produktet hans kom til å være hele 150 år senere. Med 650 hektar vinmark strukket ut over de de beste områdene i Rioja, er Faustino i dag en av vinprodusentene som eier mest mark i hele regionen. I 1990 kjøpte Grupo Faustino i tillegg 160 hektar land i Ribera. De tok med sine 140 års erfaring i druedyrkning og vinproduksjon og lager noen av de beste vinene i Ribera del Duero. Bodegas Portia har som mål å bli like toneangivende i Ribera del Duero som Bodegas Faustino er i Rioja.

Faustinos grandiose kjeller

Sannsynligheten er stor for du har sett eller vært borti det spanske vinhuset Bodegas Faustino. I mange år var Faustino det mest kjente vinmerket her til lands. Portrettet avbildet på etiketten er ikke vanskelig å legge merke til, og at kunstneren bak verket er Rembrandt ,gjør det hele enda litt mer fascinerende. Særlig fordi ingen vet grunnen til dette etikettvalget, da det verken har tilknytning til eiendommen eller slekten på noen måte. Om man ikke teller Rembrandts angivelige henrykkelse til de edle dråper.

Som medlem i Apéritifs mat- og vinklubb får du ekstra god pris på dette kurset - meld deg inn her

Som verdens mest solgte Rioja Gran Reserva, og et produkt med enormt lagringspotensial, er Faustino alltid et sikkert valg i enhver sammenheng. Å gå til anskaffelse av en gammel årgang av Faustino I Gran Reserva, for viderelagring i kjelleren frem til en av livets mange viktige markeringer dukker opp, er et tips du bør ta med deg - og som du kan teste ut selv på denne smakingen. 

Pablo Echavarri Abasca

Pablo Echavarri Abascal fra Grupo Faustino har med seg flere gamle årganger denne kvelden, så vel som nyere og spennende viner fra både Bodegas Portia og Bodegas Faustino. 

Lyst til å spise noe før eller etter smakingen i morgen?  I samme huset som smaking foregår ligger Sentralen Restaurant. Der kan du spise etter smakingen, og få 10 prosent rabatt ved å vise frem kvittering for at du har deltatt på vårt arrangement.Har du lyst på noe å bite i før smakingen får du også 10 prosent rabatt på surdeigspizza i kafeen. Etter arrangementet kan du kose deg med en seksretters meny som du deler med de du eventuelt er sammen med. Eller andre som smaker sammen med deg.

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg dine kjære, venner og kjente på en enestående smaking! 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Årgangsendringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen