Matkurs og vinkurs

Ginsmaking 27. mai i Oslo

Smak 11 spennende gin med landets fremste ginekspert Stig Bareksten
Foto: (Mariella McNeany)

Smak 11 spennende gin med landets fremste ginekspert Stig Bareksten

Denne kvelden vil du få innføring i gin og smake deg gjennom flere spennende gintyper. Det er den kjente destillatøren og bartenderen Stig Bareksten som fører deg gjennom ginens historie.
Julie Helene Amundsen
16 Januar 2019 - 17:46

Sommeren står for dør, og det er få drinker nordmenn liker å nyte mer i sommersola enn Gin & Tonic.

Stig Bareksten

Gin er et brennevin som så dagens lys i Nederland allerede på 1600-tallet. Som kjent har brennevinet en bitter og fruktig tilnærming fordi den er destillert med einerbær, og London Dry Gin har i mange år vært en av de mest etterspurte stilene. Som foretrekkes til klassikeren framfor noen, Gin & Tonic.

Drinken har slått svært godt an de siste årene, men bølgen vi opplever nå er en av mange opp gjennom historien. Det sies at den kom til fordi soldatene i India slet med med sykdommen malaria, og kinin som er bitterstoffene i tonic,  viste seg å være svært så effektivt som forebygging. 

Se hva Aperitif mener om ginene som selges på polet

 

At drinken har fått en slik renessanse i Norge i dag, kan vi takke Stig Bareksten for. Han har vært med å skape det men kan se på som en ny stil innen ginverdenen, nemlig den nordiske ginen. Denne skiller seg ut ved å være mye fruktigere enn den tradisjonelle engelske ginen. 

Stig vant dobbelt gull for sin Bareksten Botanical Gin i det prestisjefylte San Francisco World Spirits Competition i 2017. Den tidligere bartenderen er en av Norges fremste destillatører og brennevinskjennere. Dette er en unik sjanse til å bli bedre kjent med Stig og produktene han produserer i Bergen.

Les mer om Stig Bareksten her

Han vil fortelle om ginens historie og utviklingen av sin egen Bareksten Botanical Gin samtidig som du vil få smake den nye ginstilen fra flere deler av verden. 

Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se den spennende lista med Gin. 

  Foto: Christoffer Meyer
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her