Smak 11 spennende gin med landets fremste ginekspert Stig Bareksten

Ginsmaking 27. mai i Oslo

(Mariella McNeany)

Smak 11 spennende gin med landets fremste ginekspert Stig Bareksten

Denne kvelden vil du få innføring i gin og smake deg gjennom flere spennende gintyper. Det er den kjente destillatøren og bartenderen Stig Bareksten som fører deg gjennom ginens historie.

Sommeren står for dør, og det er få drinker nordmenn liker å nyte mer i sommersola enn Gin & Tonic.

Stig Bareksten

Gin er et brennevin som så dagens lys i Nederland allerede på 1600-tallet. Som kjent har brennevinet en bitter og fruktig tilnærming fordi den er destillert med einerbær, og London Dry Gin har i mange år vært en av de mest etterspurte stilene. Som foretrekkes til klassikeren framfor noen, Gin & Tonic.

Drinken har slått svært godt an de siste årene, men bølgen vi opplever nå er en av mange opp gjennom historien. Det sies at den kom til fordi soldatene i India slet med med sykdommen malaria, og kinin som er bitterstoffene i tonic,  viste seg å være svært så effektivt som forebygging. 

Se hva Aperitif mener om ginene som selges på polet

 

At drinken har fått en slik renessanse i Norge i dag, kan vi takke Stig Bareksten for. Han har vært med å skape det men kan se på som en ny stil innen ginverdenen, nemlig den nordiske ginen. Denne skiller seg ut ved å være mye fruktigere enn den tradisjonelle engelske ginen. 

Stig vant dobbelt gull for sin Bareksten Botanical Gin i det prestisjefylte San Francisco World Spirits Competition i 2017. Den tidligere bartenderen er en av Norges fremste destillatører og brennevinskjennere. Dette er en unik sjanse til å bli bedre kjent med Stig og produktene han produserer i Bergen.

Les mer om Stig Bareksten her

Han vil fortelle om ginens historie og utviklingen av sin egen Bareksten Botanical Gin samtidig som du vil få smake den nye ginstilen fra flere deler av verden. 

Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se den spennende lista med Gin. 

  Foto: Christoffer Meyer
 

Kommende kurs

Til toppen