Matkurs og vinkurs

Ginsmaking 27. mai i Oslo

Smak 11 spennende gin med landets fremste ginekspert Stig Bareksten
Foto: (Mariella McNeany)

Smak 11 spennende gin med landets fremste ginekspert Stig Bareksten

Denne kvelden vil du få innføring i gin og smake deg gjennom flere spennende gintyper. Det er den kjente destillatøren og bartenderen Stig Bareksten som fører deg gjennom ginens historie.
Julie Helene Amundsen
16 Januar 2019 - 18:46

Sommeren står for dør, og det er få drinker nordmenn liker å nyte mer i sommersola enn Gin & Tonic.

Stig Bareksten

Gin er et brennevin som så dagens lys i Nederland allerede på 1600-tallet. Som kjent har brennevinet en bitter og fruktig tilnærming fordi den er destillert med einerbær, og London Dry Gin har i mange år vært en av de mest etterspurte stilene. Som foretrekkes til klassikeren framfor noen, Gin & Tonic.

Drinken har slått svært godt an de siste årene, men bølgen vi opplever nå er en av mange opp gjennom historien. Det sies at den kom til fordi soldatene i India slet med med sykdommen malaria, og kinin som er bitterstoffene i tonic,  viste seg å være svært så effektivt som forebygging. 

Se hva Aperitif mener om ginene som selges på polet

 

At drinken har fått en slik renessanse i Norge i dag, kan vi takke Stig Bareksten for. Han har vært med å skape det men kan se på som en ny stil innen ginverdenen, nemlig den nordiske ginen. Denne skiller seg ut ved å være mye fruktigere enn den tradisjonelle engelske ginen. 

Stig vant dobbelt gull for sin Bareksten Botanical Gin i det prestisjefylte San Francisco World Spirits Competition i 2017. Den tidligere bartenderen er en av Norges fremste destillatører og brennevinskjennere. Dette er en unik sjanse til å bli bedre kjent med Stig og produktene han produserer i Bergen.

Les mer om Stig Bareksten her

Han vil fortelle om ginens historie og utviklingen av sin egen Bareksten Botanical Gin samtidig som du vil få smake den nye ginstilen fra flere deler av verden. 

Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se den spennende lista med Gin. 

  Foto: Christoffer Meyer
 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett
Dagens rett

Serverer du silda med en panzanella-salat, har du en feststemt rett

Sild smaker perfekt i det lyse halvåret som september også regnes til. Prøv bare denne lekre italienske varianten med brødsalat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne
Dagens rett

Det er nå du skal lage en gresk fest - utendørs eller inne

For årets lammekjøtt begynner å dukke opp i kjøttdiskene og gresk stemning rundt bordet er det vi trenger nå som høsten banker på døra.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet
+
Godbiter i pollisten

Se etter denne godbiten neste gang du er innom polet

For den er et av de beste kjøpene i sin prisklasse med fast plass i de 60+ største polutsalgene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Men valpolicella var ikke død
+
Ukens vin

Men valpolicella var ikke død

Denne tilhører en veldig tradisjonell stil som har overlevd all støyen de siste 15 årene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til
Dagens rett

Slike kyllinglår har du ikke smakt maken til

Saftig kylling på en smaksrik salat er som skapt for å skape god stemning rundt bordet. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære
Ukens drink

En Belgian Coffee kombinerer kaffe med cognac og pære

Det er en smak som passer perfekt nå som høsten ugjenkallelig er på vei.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her