Matkurs og vinkurs

Ginsmaking 27. mai i Oslo

Smak 11 spennende gin med landets fremste ginekspert Stig Bareksten
Foto: (Mariella McNeany)

Smak 11 spennende gin med landets fremste ginekspert Stig Bareksten

Denne kvelden vil du få innføring i gin og smake deg gjennom flere spennende gintyper. Det er den kjente destillatøren og bartenderen Stig Bareksten som fører deg gjennom ginens historie.
Julie Helene Amundsen
16 Januar 2019 - 17:46

Sommeren står for dør, og det er få drinker nordmenn liker å nyte mer i sommersola enn Gin & Tonic.

Stig Bareksten

Gin er et brennevin som så dagens lys i Nederland allerede på 1600-tallet. Som kjent har brennevinet en bitter og fruktig tilnærming fordi den er destillert med einerbær, og London Dry Gin har i mange år vært en av de mest etterspurte stilene. Som foretrekkes til klassikeren framfor noen, Gin & Tonic.

Drinken har slått svært godt an de siste årene, men bølgen vi opplever nå er en av mange opp gjennom historien. Det sies at den kom til fordi soldatene i India slet med med sykdommen malaria, og kinin som er bitterstoffene i tonic,  viste seg å være svært så effektivt som forebygging. 

Se hva Aperitif mener om ginene som selges på polet

 

At drinken har fått en slik renessanse i Norge i dag, kan vi takke Stig Bareksten for. Han har vært med å skape det men kan se på som en ny stil innen ginverdenen, nemlig den nordiske ginen. Denne skiller seg ut ved å være mye fruktigere enn den tradisjonelle engelske ginen. 

Stig vant dobbelt gull for sin Bareksten Botanical Gin i det prestisjefylte San Francisco World Spirits Competition i 2017. Den tidligere bartenderen er en av Norges fremste destillatører og brennevinskjennere. Dette er en unik sjanse til å bli bedre kjent med Stig og produktene han produserer i Bergen.

Les mer om Stig Bareksten her

Han vil fortelle om ginens historie og utviklingen av sin egen Bareksten Botanical Gin samtidig som du vil få smake den nye ginstilen fra flere deler av verden. 

Pass på å ikke gå glipp av denne utrolige smakingen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Bla ned for å se den spennende lista med Gin. 

  Foto: Christoffer Meyer
 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner
Dagens rett

Denne superenkle, men også smaksrike suppa har reddet appetitten i generasjoner

Den er så tradisjonsrik at ingen vet når den første gang ble laget, men at den har vært et viktig element i Middelhavskosten i hundrevis av år er hevet over enhver tvil.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende
Dagens rett

Disse små fristyrstekte tortillaene med krabbe er vanedannende

Den sprø bunnen møter myk og syrlig topping. Du må trolig lage dobbel porsjon, så godt er det.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff
+

Siste utgave av Apéritif magasin byr på mye spennende lesestoff

Vi tar deg med til Oslos nye storstue og dens imponerende vinsamling, en perle av en bar i Palma, Mallorca, ser på dansk rom, blir kjent med et "nytt" vinområde på Sardinia og hyller kvinnene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå sendes burgundvin over havet på seilskip

Albert Bichot er første produsent til å sende et lass med vin over Atlanteren med det første moderne seilfraktskipet for denne type gods.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

To gull til Bringebærlandet og Aga - og Soli ble Norges beste eplemost for tredje gang

I konkurransen Norges beste drikke, ble fruktvinprodusenten i Ås og sidermakeren fra Hardanger de som fikk flest toppskår.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner
+

Terroirtrykket øker i Rioja med enkeltvinmarksviner

Vinene fra Artuke og Artadi er god dokumentasjon på det enorme potensialet Rioja har for å lage viner med karakter fra voksestedet. Enkeltvinmarksviner er kommet for å bli – men det er fortsatt mye å gå på.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her