Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 21. september i Oslo

Smak 8 svært deilige kultviner fra Piemonte
Foto: (Patrick Daxenbichler)

Smak 8 svært deilige kultviner fra Piemonte

Dronningen av Piemonte viser frem sine 8 beste viner. Her får du smake godbiter fra de noen av de beste vinmarkene i Costigliole d'Asti.
Julie Helene Amundsen
29 Juli 2020 - 13:00
 

Cascina Castlet ligger i vakre Costigliole i Asti. Gården har tilhørt Borio-familien i flere generasjoner. I dag er det Maria som vinmaker, og det har hun vært siden helt tilbake til 70-tallet. Bare 24 år gammel måtte hun kaste seg inn i jobben, da hennes far døde brått. Den folkekjære "mopedvinen" har en etikett hvor en svært ung Maria er avbildet. På mange måter fortelle dette historien om at hun allerede som 14-åring måtte slutte på skolen for å fokusere på å overta familieforetaket, men det var ikke før 10 år senere at hun ble vinmaker.

Les mer om Cascina Castlet

 

Maria er en svært lidenskapelig. I hennes vinmarker går ikke kvalitet og miljø på kompromiss med hverandre. Noe unikt med Cascina Castelet er deres mangfoldige dyre- og planteliv i vinmarkene. De har satt opp tusenvis av fuglekasser, fordi de får hjelp av fuglene til å spise opp insektene som ellers ville skadet deres druer. Dette er med andre ord en svært bærekraftig måte å sørge for at druene beskyttes. I tillegg vokser det en rosebusk ved enden av hver vinranke. I dag er dette mest for pynt, men før i tiden brukte de rosene for å se om det var råte i vinmarken. Denne blomsten er nemlig svært sensitiv for råte, og gjør det dermed enklere for arbeiderne og oppdage avvik. 

Les her hva Apéritif mener om Cascina Castlets viner

I dag har Cascina Castelet 31 hektar med vinmark. Fordelt på disse områdene dyrker de barbera, moscato, den sjeldne uvalino og nebbiolo, men også cabernet sauvignon og chardonnay. Denne kvelden får du smake et lekkert utvalg av Marias beste viner. Det blir en svært allsidig smaksopplevelse i i et bredt spekter av vinstiler som avsluttes med en søt åpenbaring av en vin. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. På denne middagen vil det være langbord.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Endringer kan forekomme.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her