Smak 8 svært deilige kultviner fra Piemonte

Vinsmaking 21. september i Oslo

(Patrick Daxenbichler)

Smak 8 svært deilige kultviner fra Piemonte

Dronningen av Piemonte viser frem sine 8 beste viner. Her får du smake godbiter fra de noen av de beste vinmarkene i Costigliole d'Asti.

 

Cascina Castlet ligger i vakre Costigliole i Asti. Gården har tilhørt Borio-familien i flere generasjoner. I dag er det Maria som vinmaker, og det har hun vært siden helt tilbake til 70-tallet. Bare 24 år gammel måtte hun kaste seg inn i jobben, da hennes far døde brått. Den folkekjære "mopedvinen" har en etikett hvor en svært ung Maria er avbildet. På mange måter fortelle dette historien om at hun allerede som 14-åring måtte slutte på skolen for å fokusere på å overta familieforetaket, men det var ikke før 10 år senere at hun ble vinmaker.

Les mer om Cascina Castlet

 

Maria er en svært lidenskapelig. I hennes vinmarker går ikke kvalitet og miljø på kompromiss med hverandre. Noe unikt med Cascina Castelet er deres mangfoldige dyre- og planteliv i vinmarkene. De har satt opp tusenvis av fuglekasser, fordi de får hjelp av fuglene til å spise opp insektene som ellers ville skadet deres druer. Dette er med andre ord en svært bærekraftig måte å sørge for at druene beskyttes. I tillegg vokser det en rosebusk ved enden av hver vinranke. I dag er dette mest for pynt, men før i tiden brukte de rosene for å se om det var råte i vinmarken. Denne blomsten er nemlig svært sensitiv for råte, og gjør det dermed enklere for arbeiderne og oppdage avvik. 

Les her hva Apéritif mener om Cascina Castlets viner

I dag har Cascina Castelet 31 hektar med vinmark. Fordelt på disse områdene dyrker de barbera, moscato, den sjeldne uvalino og nebbiolo, men også cabernet sauvignon og chardonnay. Denne kvelden får du smake et lekkert utvalg av Marias beste viner. Det blir en svært allsidig smaksopplevelse i i et bredt spekter av vinstiler som avsluttes med en søt åpenbaring av en vin. 

Husk at du som medlem får rabatt på denne middag. Du blir medlem her. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs er blitt gjennomført tidligere. Alle grupper vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. På denne middagen vil det være langbord.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Endringer kan forekomme.

Kommende kurs

Til toppen