Smak av kysten også i Oslo

Nå er også tre Oslo-restauranter med i nettverket av spisesteder som setter sin ære i å ha god sjømat på menyen.

Smak av kysten heter nettverket som ble etablert for to år siden i Hordaland. Siden den gang er 34 spisesteder fordelt over hele Vestlandet knyttet opp, og fra nå av finnes også tre Oslo-restauranter på listen. Nemlig de tre restaurantene i Furset-gruppen som satser på sjømat:  Restaurant Havsmak, Lofoten Fiskerestaurant og nyåpnete Tjuvholmen Sjømagasin.

Det er Norsk Sjømatsenter i Bergen som er initiativtaker til Smak av kysten. Senteret har 10 års erfaring i prosjekt- og konseptutvikling innen sjømatnæringen.

50 prosent sjømat
Målsetningen med nettverket er å tilføre kunnskap og kompetanse om råvarer fra kystens spiskammer til medlemsbedriftene, og dermed bidra til at flere gjester får ekte og gode sjømatopplevelser. Hvert enkelt spisested i nettverket forplikter seg til å satse på sjømat. Minst halvparten av menyens forretter og hovedretter må være sjømatbaserte.

Alle medlemsbedrifter blir sertifisert gjennom et 3-dagers kunnskapsprogram. Her fokuseres det på kvalitet, sesong, ernæring, menyutvikling, historiefortelling m.m. Restaurantledelsen, kjøkkensjefer, kokker og servitører fra medlemsbedriftene skal delta aktivt i programmet. I tillegg arrangeres det jevnlige kompetansehevende samlinger og seminarer. Ler mer her: www.smakavkysten.no

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen