Matkurs og vinkurs

Vinkurs i Oslo 18. November

Smak cava i toppsjiktet deriblant en svært så eksklusiv nylansering
Foto: (whitedesk)

Smak cava i toppsjiktet deriblant en svært så eksklusiv nylansering

Juve y Camps lager noen av de mest klassiske og vellagrete cavaene på polet, og denne kvelden får du mulighet til å smake cava i toppsjiktet, inkludert deres toppvin som lanseres i et veldig lite parti i November. Etter denne smakingen vil det kun være no
13 Juli 2019 - 12:28

Cava er ingen nykommer blant de musserende vinene, noe som også viser seg i historien til cavaprodusenten Juvé y Camps. Firmaet ble dannet i 1921, da ekteparet Joan Juvé Baqués og Teresa Camps Farré lanserte sin første cava, men røttene går tilbake til slutten av 1700-tallet.

Les mer om Juve y Camps her

Juve y Camps Foto: Blai Carda / Óbal Etudi

Den gangen lå vinmarkene i cavabyen San Sadurní d’Anoia, i dag er totalt 184 ha med vinmarker spredt over store deler av Penedès. Produksjonen er en blanding av cava og stille viner (som i hovedsak er hvite). Til cavaproduksjonen er for det meste de tre store cavadruene som inngår: Xarel-lo, macabeo og parellada, samt litt chardonnay, som alle er grønne druer. Vinmarkene ligger i varierende høyde over havet, noe som gir druer med ulike egenskaper, for eksempel når det gjelder syre. Slik ivaretas friskheten og balansen til vinen.

Se alle vinene fra Juve y Camps her

Cava ligger til lagring fra topp til tå i Juves kjellere.

Juvé y Camps utmerker seg med å la vinene lagre lenge på bunnfallet, og vinene utmerker seg deretter - dette er cava med ekstra dybde og kompleksitet. Det er nettopp dette som gjør Juve y Camps en stolt markedsleder innen gran reserva-segmentet, som kun utgjør under 2 prosent av det gigantiske cavamarkedet på 250 millioner flasker. 70 prosent av det Juve y Camps sender ut på markedet er nemlig gran reserva. 

Du får smake det aller beste av cava - som en av de første i Norge

 Victor Bernabé.

Det er Victor Bernabé som kommer på besøk denne flotte novemberkvelden, og skal ta oss gjennom hele Juve y Camps sin velsmakende portefølje.  Deriblant toppvinen La Capella, som lanseres i et lite parti i tilleggsutvalget nå i november 2019. Vinen er laget av 100 prosent xarel.lo, den mest lagringdyktige cavadruen, og har navn fra den 7 hektar store vinmarken La Capella, som kun er plantet med denne druen. 

I denne vinmarken er det kun de beste 0,7 hektar med frittstående 40-50 år gamle buskbeskjærte vinplanter som brukes til denne toppvinen. Jordsmonnet er spesielt bra for xarel.lo, med moderat dybde på 40-80 cm, veldig god drenering, basert på leire og sandstein, med medium tekstur innslag av grovere elementer.

Til sammen gir dette jordsmonnet en nerve i fruktaromabilde og konsentrasjon som gir større lagringspotensial enn normalt. Denne cavaen lagrer på bunnfall i minst 100 måneder, og får både struktur, kompleksitet og finesse.Markant friskhet balanseres av modningsaromaer og hvit frukt (fersken), understøttet av balsamiske aromaer fra jordsmonnet.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her