Smak Italienske toppviner i Oslo

Bli med på en fantastisk spennende smaking der du vil møte Lungarotti - en topp vinprodusent fra Italia, nærmere bestemt Umbria. Du skal smake hele syv flotte viner deriblant den prisbelønte San Giorgio 1992 og ikke minst husets stolthet Rubesco Riserva Vigna Monticchio 1992 som lagres 8-10 år før den slippes ut på markedet.

Cantine Lungarotti ble etablert i 1962 av Giorgio Lungarotti som da var en godt voksen mann på over 50 år. Han kjøpte opp land rundt landsbyen Torgiano i den østre delen av Umbria og slo det sammen med familiens betydelige eiendommer i distriktet.

I dag har vinhuset 300 hektar vinmarker og fremstiller en serie kvalitetsviner. Før Lungarotti var Umbria stort sett bare kjent for den hvite, lette og ofte søte vinen fra Orvieto. Det er Lungarotti som for alvor har satt regionen på kartet for rød kvalitetsvin.

Hovedproduktet er den røde Rubesco, en chiantiliknende vin med fin karakter som fikk DOC-status allerede i 1968. Rubesco Riserva som kommer fra en enkeltvinmark, Vigna Monticchio, er den eneste vin fra en enkeltvinmark i hele Italia som har fått toppklassifiseringen DOCG.

Lungarotti driver i tillegg til vinproduksjon også luksushotellet Tre Vaselle i Torgiano, og har opprettet to fabelaktige muséer i byen, et vinmuseum som i dag karakteriseres som Italias beste, og et museum for produksjon av olivenolje. Lungarotti fremstiller også egen olje og en balsamicoeddik som kan måle seg med det beste på markedet.

Giorgio Lungarotti døde for to år siden, og firmaet drives i dag av hans to døtre, Chiara og Teresa.

Du vil få smake følgende toppviner:

Hvitvin:
Torre di Giano 1999, elegant vin av Trebbiano og Grechetto
Vigna I Palazzi 1998, en sober chardonnay med forsiktig fatpreg

Rødvin:
Sangiovese 1999, en lett, fruktig rødvin av den viktigste druen i området
Rubesco 1997, deilig chianti-liknende rødvin med karakter
Il Vesillo 1997, en spennende blanding av Pino Noir og Cabernet Sauvignon
Rubesco Riserva Vigna Monticchio 1992 - husets stolthet, som lagres 8-10 år før den slippes ut på markedet.
San Giorgio 1992 - en kraftfull blanding av Sangiovese og Cabernet som er Lungarottis dyreste vin. Nettopp utnevnt til Italias beste Sangiovese-Cabernet-blanding ved den prestisjetunge konkurransen Banco di Assagio.

Dato : tirsdag 20. mars 2001
Klokkeslett : 19.30
Sted : Festsalen, Oslo Militære Samfund
Pris : kr. 298 pr person.

Kommende kurs

Til toppen