Smak Riojas legendariske viner
Vinsmaking i Oslo 06. november

Smak Riojas legendariske viner

Gå ikke glipp av en smaking med noe av det ypperste fra Rioja gjennom hele 10 viner fra den tradisjonsrike produsenten CVNE med David Piera som guide.
08 September 2023 - 12:06

Denne kvelden får vi besøk av David Piera, Export Area Manager fra CVNE som vil ta oss gjennom 10 viner fra hele Spania:

Spennende cava, elegante og komplekse hvitviner fra Rias Baixas og Valdeorras, samt en historisk og helt unik hvitvin fra Rioja. Du får også smake ikke mindre enn seks av CVNE sine ikoniske røde viner, deriblant enkeltvinmarksvinen Contino, og selvfølgelig deres toppvin Imperial.

Historien til Compañía Vinícola del Norte de España, C.V.N.E., begynte i det brødrene Real de Asúa ankom Haro i hjertet av Rioja i 1879 og etablerte det som skulle bli et av de mest historisk vinhus i verden. Dette markerte starten på et familiedrevet vinhus som den dag i dag drives av femte generasjon av familien.

De første vinene produsert av CVNE hentet navnet sitt fra initialene til vinhuset. Takket være det som skulle vise seg å være en hendig skrivefeil hvor V ble byttet ut med U, ble de ikoniske Cune-vinene vi kjenner så godt født.

Smak 10 deilige viner den 6. november Foto: CVNE

Gjennom mer enn 140 år har vinhuset kontinuerlig vokst og utviklet seg. CVNE har siden starten alltid vært innovative innen utvikling av viner og produksjon, men med et urokkelig fokus på kvalitet og respekt for tradisjoner for å kunne lage de elegante og rike kvalitetsvinene huset er kjent for og har bidratt til husets status som en av stjernene fra Rioja.

CVNE sitt brennende engasjement for å lage kvalitetsviner, har ledet dem til å investere i vinmarker i de aller beste områdene i Spania. I dag eier de hele 545 hektar med vinmarker trygt plassert i de svært ettertraktede områdene mellom Rioja Alta og Rioja Alavesa.

Totalt har gruppen ikke mindre enn åtte vinhus i Spanias fremste vinområder: CVNE, Imperial, Viña Real og Viñedos del Contino i Rioja, Roger Goulart i Penedés, Bela i Ribera del Duero, Virgen del Galir i Valdeorras og La Val i Rías Baixas.

David Piera, Export Area Manager, tar turen til Oslo Foto: CVNE

Disse vinhusene leverer de beste vinene fra hver sin region, hvor de kombinerer moderne vinmaking med tradisjoner for å lage karakterfulle og elegante viner. Blant disse finner vi den ikoniske vinen Imperial, flaggskipet til huset, ble kåret til verdens beste vin i 2013 av magasinet Wine Spectator som den første spanske vinen noensinne. De lager også Monopole som er Spanias eldste hvitvin, Contino som var Spanias første enkeltvinmarks vin, og cava ved Roger Goulart, en pionér innen produksjonen tradisjonell musserende vin i Spania siden 1882.

Les mer om CVNE her


Disse vinene får du smake denne kvelden:CVNE (1).png [67.43 KB]

(Vi tar forbehold om endringer i viner, årganger og rekkefølge)

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem
+
Tester

Blant 52 nyheter i taxfreehyllene er det noen virkelig lekre bobler å ta med hjem

En akevitt, og et par-tre rødviner, men de fleste andre vinene kan du styre unna - eller kjøpe på polet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek
Dagens rett

Til denne lune couscoussalat kan du godt bruke rester av pølse eller sågar lammestek

Uansett hva du velger, får de en varm innpakning i den riktig så krydrete couscousen. Hvor krydret den skal være, bestemmer du selv,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fisk servert på denne måten får fart på smaksløkene
Dagens rett

Fisk servert på denne måten får fart på smaksløkene

Torsk er en svært anvendelig fiskesort, og trives godt under et dekke av ost og sennep som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo
+

Vinprodusenter står sammen for å beskytte barolo

Mens det tidligere var et skille mellom de moderne baroloprodusentene og de tradisjonelle, er dette skillet på vei til å viskes ut. Nå samler regionens aktører seg om andre oppgaver i kjølvannet av klimaendringene og den økte etterspørselen etter barolo.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her