Matkurs og vinkurs

Vinsmaking i Oslo og Trondheim

Smak rødt, hvitt og musserende fra England - flere av disse vinene har aldri vært tilgjengelig i Norge
Foto: (Fabio Burrelli)

Smak rødt, hvitt og musserende fra England - flere av disse vinene har aldri vært tilgjengelig i Norge

England har på kort tid gjort seg sterkt bemerket som et land som produserer kvalitetsviner. Denne kvelden får du teste både røde, hvite og musserende viner fra en meget spennende produsent.
Julie Helene Amundsen
27 Februar 2020 - 17:10

Hush Heath Estate holder til i Kent som ligger helt sør i England, og dette er en av nøklene til at vinene de produserer er så velsmakende. Denne delen av landet deler nemlig samme jordsmonn som man finner i berømte Champagne. Derfor trives druer som chardonnay, pinot noir og pinot menuier. De produserer både musserende og stille viner, og er i dag like kjent for begge stiler. Mange mener at de produserer Englands beste rødvin. 

 

Men det er ikke bare godt jordsmonn som skal til for å produsere kvalitetsviner, og det vet far og sønn Fergus og Owen Elias som begge jobber som vinmakere for Hush Heath Estate. Far Owen har laget engelsk vin i over 25 år, og hans sønn Fergus ble sjefsvinmaker i 2019 etter å ha jobbet på vinhuset i over 10 år. 

De siste årene har vinhuset markert seg som et av Englands beste vinhus, og grunnen til det får du oppleve denne kvelden. Du får smake deres Leslies Reserve Brut som er svært populær her til lands, i tillegg til flere boblende godbiter som Victoria Ash Blanc de Blancs. Denne er laget av husets tredje vinmaker Victoria Ash, som har en  forkjærlighet for chardonnay. 

Vi har også lovet rødt i glasset, og av dette får du smake Luke's Pinot Noir 2018. Denne er laget av druer fra klonede vinstokker fra Burgund, og derfor på mange måter minne om vinene fra det området. I tillegg blir det en helt unik rødvin laget av 100 prosent pinot menuier, champagnedruenes stille lillebror, som nå opplever en økt interesse. 

I det hvite sjiktet blir det blant annet en meget spennende hvitvin kalt The Septered Isle, som består av intet mindre en sju forskjellige druer. Her finner du alt fra kjente druer som chardonnay, til mindre kjente druer som petit meslier og arbanne. 

Tre av kvelden viner kommer fra en spesiell serie kalt The Winemaker Edition; hvor hver av de tre vinmakerne lager sin egne unike cuvee. Bla ned for å se komplett vinliste. 

 

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her