Smaken av Norge serveringsklar

I kveld går siste episode er TV2-serien Smaken av Norge. Erling Stenersen Sundal er kjøkkensjef når den nordnorskinspirerte menyen serveres til 750 gjester i Svolvær.

Det er altså Norges nasjonalmeny Sundal & Co har tatt mål av seg å komme frem til. Sammen med programleder Sigurd Sollien har han reist landet rundt for å sanke inn det aller beste av landets råvarer, og lage mat med fem lokale kokker. I etterkant har en jury smakt seg gjennom rettene og kåret vinnerne i kategoriene forrett, fiskerrett, kjøttrett og dessert.

Resultatet serveres til 750 gjester som deltar på Norwegian Travel Workshop i regi av Innovasjon Norge. TV2-seerne må imidlertid nøye seg med å smatte i luften.

Sammen med seg har Sundal hatt fem kokker: Mikael Forselius, Roy Magne Berglund, Charlotte Mohn, Hans Petter Klemmetsen og Hanne Frosta i jakten på nasjonalmenyen. Og i morgen skal de for første gang samarbeide om en fireretters meny med de beste norske råvarene.

Dette er menyen som altså har en kraftig overvekt av nordnorsk inspirasjon:
• Forrett: Stekt kongekrabbe og bakt ishavsrøye. Fra Nord-Norge ved kokk Roy Magne Berglund.
• Fiskerett: Fjellørret bakt i norsk rapsolje med Rørosrømme og pepperot, baconvinaigrette og urtesalat. Fra Midt-Norge ved kokk Mikael Forselius.
• Kjøttrett: Helstekt reinsdyrbiff, steinsoppragu med modellert sjampinjong, kjøttglace og kremet saus med rognebærgelé, smørstekt sellerirot og potetkrem og chips på Gulløyepotet. Fra Nord-Norge ved kokk Roy Magne Berglund.
• Dessert: Multesuppe med tjukkmjølkspudding og søte krydderbrødkrutonger. Fra Nord-Norge ved kokk Roy Magne Berglund.

På TV 2 onsdag 3. juni kl. 20.00

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Event Cocktailkurs i Oslo

Lær å mikse de lekreste drinker av proffe cocktailbartendere

Det å lage drinker er lett. Det å lage gode drinker derimot, er en kunst! Heldigvis kan kunsten læres og det gjennom de dyktige bartenderne hos Flyttbar. Ta med familien og venner og lær å lage cocktails som proffene denne høsten. Les hele saken

Til toppen