Sei er en av våre deiligste matfisker,
og er selvfølgelig temaet for årets NM for amatørkokk som nå er i full gang.
Send inn
dine beste oppskrifter med sei som hovedingrediens og kanskje det er nettopp du som blir plukket ut til den store finalen som finner sted i Oslo lørdag 19. august under Aker Brygge Matfestival.

Les mer om
NM for amatørkokk her
(klikk).
NM for amatørkokk
er et samarbeid mellom Eksportutvalget for fisk, aperitif.no, Aker Brygge Matfestival og Lagostina.
Smilende sommersei
Antall porsjoner
4
Tilberedningstid
Ingredienser
800
stk
2
stk
0.5
stk
2
stk
1
stk
1
stk
1
stk
1
ts
2
stk
2
ss
2
ts
stk
4
cl
1
stk
2
ss
2
stk
1
ss
stk
0.5
stk
Fremgangsmåte
Vann ut basmatirisen ca 30 minutter.
Finhakk 2 sjalottløk og hvitløk.og mykne i litt olivenolje på medium varme. Hakk chili, lime- og appelsinskall og bland det sammen med lime- og appelsinsaft, honning og frukt i små biter. Tilsett litt salt, pepper, sukker, kanel og rom. Hell blandingen i løken og la dette småputre til en salsa. Til slutt blander du i frisk koriander.
Kok risen med 2 finhakkede sjalottløk, stek mandelflak gyldne i en tørr panne og bland i risen.
Seifiletene vaskes og tørkes med papir. Salt og pepre og stek i en blanding av smør og olivenolje til stykkene er gjennomstekte. Stek til slutt finskåret fennikkel og legg på toppen av fiskestykkene.
Sendt inn av Helle Øder Valebrokk, OsloOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2006
Foto: Eksportutvalget for fisk