Snart kan du lagre boksvin

Snart kan du lagre boksvin

Svensk selskap har funnet opp ny bag-in-box som til og med kan lagres.

Det er det svenske innovasjonsselskapet Altereco AB som sammen med Caneb Packaging Solutions AB har utviklet Easytap, som er en helt ny type bag-in-box, melder wownews.se.

 

Slik ser Easytap ut.
Slik ser Easytap ut.

 

 

Den har en rekke fordeler. Den fremste er kanskje at svovelbruken går ned. Samtidig som holdbarheten øker. Utviklerne mener den holder vinen frisk i tre år. Det jobbes dessuten med å teste hvorvidt vinen utvikler seg positivt i boksen på samme måte som i flaske. Men svaret på dette får man selvsagt ikke før det har gått litt tid.

Det finnes allerede boskvin uten tilsatt svovel

En annen fordel er visstbok at den ikke drypper. Den nye bokskranen er dessuten tettere, og slipper ikke inn luft, derfor holder vinen lengre selv etter at den er åpnet. Inntil seks måneder mener oppfinnerne.

Første vin ut på Systembolaget med EasyTap er Finca Antigua Organic. Og Rioja-produsenten Martinez Bujanda skal også være i gang med en EasyTap-vin.

Boksvin kan bli forbudt i Sverige

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen