Snart Matfestival i Ålesund

Programmet for Den Norske Matfesttivalen i Ålesund er klart. Det blir både kokkekamp, et bredt spekter av fagseminarer og ikke minst folkefest med mat og opplevelser i sentrum.
Redaksjonen
06 August 2008 - 15:16

Fra 26. til og med 30. august er det igjen duket for matfestival i Ålesund. Årets festival er nummer 24 i rekken.
 
Gjennom årenes løp har programmet etter hvert funnet sin form. Det er en kombinasjon av messe for de ypperste innen matkunst i Norge, med Norgesmesterskapet konditorkunst, kjøttfag og sjømat, fagforum for matprodusenter av alle slag, og folkefest for folk flest.
 
Mesterskapene er prestisjetunge, og med utdeling av kongepokal til norgesmesteren i en vekselsordning mellom mesterskapene.
 
Fiske og landbruk
Noe av det spesielle Matfestivalen i Ålesund er det gode samarbeidet på tvers av profesjonene. Her møtes aktører fra fiskeri og landbruk, sammen med foredlingsindustrien, kokkene og reiselivsbransjen.
 
Festivalen er i dag organisert som et aksjeselskap med eierinteresser fra alle disse bransjene.
 
Landbruks- og matdepartementet er en av bidragsyterne til Den Norske Matfestivalen i Ålesund.
 
Mange visjoner
Visjonene for Matfestivalen er mange. Men det aller viktigste er at festivalen skal være en god arena for ren og trygg mat. Den skal også ivareta fellesskapets betydning, historie og kultur.
 
Matfestivalen skal være en arena for alle aktører i landet som aksepterer formålsparagrafen;"Å fremme produksjon, foredling og forbruk av norsk mat med vasis i norske råvarer fra jordbruk og fiske",- og ikke minst; bidra til samarbeid mellom alle som arbeider for dette målet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her