Sølv til Arvesølvet

Sølv til Arvesølvet

Ett år etter lanseringen, har akevitten Arvesølvet hentet hjem sølvmedalje fra internasjonal konkurranse.

Det var under verdens største vin- og brennevinsmesse i London (IWSC) i slutten av august Arvesølvet vant den gjeve sølvmedaljen. Det skjedde i konkurranse med en lang rekke vin- og spritprodusenter fra hele verden.

– Jeg er overveldet og glad over at vår akevitt klarte å hevde seg i denne tøffe konkurransen. Det viser at vi lager et produkt i verdensklasse, sier Stig Bareksten i Det Norske Brenneri i en pressemelding.

LES OGSÅ: Arcus-slanter vant gull

Under IWSC bestod dommerpanelet av de fineste nesene og ekspertene, og juryeringen skjer ved en blindsmaking. I tillegg gjennomgår alle de bedømte produktene en teknisk analyse for å forsikre forbrukerne om at de enkelte merkene holder samme høye standard år etter år.

– Norske akevitter skiller seg ut i konkurransen i forhold til de svenske, danske og tyske. Dette skyldes utvilsomt lagringen på sherryfat. Og vi bruker kun ferske sherryfat i produksjonen av Arvesølvet, sier han.

Arvesølvet Akevitt ble lansert til julesesongen i fjor. Bak drikken står tidligere Se & Hør-redaktør Odd Johan Nelvik og Stig Bareksten, med bakgrunn fra baryrket og erfaring som salgssjef i vin- og brennevinsselskapet Maxxium Norge.

Akevitten produseres helt uten kunstige tilsetningsstoffer. Den tilsettes heller ikke farge og inneholder ifølge produsentene vesentlig mindre sukker enn det som er vanlig.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen