Sølve vant foran Siw

I den meget spennende finalen 14. juni mellom to friske amatørkokker var det Sølve Huse som knepent gikk av med seieren i norgesmesterskapet for amatørkokker.
Redaksjonen
14 Juni 2008 - 19:16

Kveite med røkte mandler og kremet skalldyrsaus, ble vinnerretten i NM for amatørkokker. Sølve Huse (30) fra Oslo halte seieren i land foran Siw Haugan (34) fra Malvik, som laget retten Søt laks med sure grønnsaker og blide poteter.

Vanskelig for juryen
Juryen brukte ekstra lang tid på å bestemme seg. Den besto for øvrig av Daniel Karlsson, kjøkkensjef og medeier av Restaurant Klosteret, Marianne Antonsen, matfaglig konsulent og kokk, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og event manager Gaute Gusrud fra Apéritif.

Hver av finalistene ble ledsaget av hver sin hjelpekokk. Sølve hadde med seg Sebastian Myhre og Siw, Jostein Medhus, begge meget kjente kokker med fartids på Gastronomisk Institutt og kokkelandslaget. Begge hjelpekokkene sa de var imponert over amatørenes kunnskap og dyktighet.

Reiser til Bocuse d'Or Europa
Sølve Huse, vinner av NM for amatørkokk 2008, får besøke kokkemesterskapet Bocuse d'Or Europa, som i år avholdes i Stavanger i perioden 30. juni - 2. juli. Begge finalistene, samt nr. 3 og 4 i uttaket, blir i tillegg premiert med et godt utvalg koketøy fra eksklusive Lagostina. Dette er italiensk kvalitetsutstyr av høyeste klasse.

NM for amatørkokk 2008 ble arrangert av Apéritif i samarbeid med VG, Melk.no, Lagostina og Electrolux.

Les mer om NM for amatørkokk her

Foto: Roger Kolbu

Klikk på matbildene for finaleoppskrift

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her