Sølve vant foran Siw

I den meget spennende finalen 14. juni mellom to friske amatørkokker var det Sølve Huse som knepent gikk av med seieren i norgesmesterskapet for amatørkokker.
Redaksjonen
14 Juni 2008 - 19:16

Kveite med røkte mandler og kremet skalldyrsaus, ble vinnerretten i NM for amatørkokker. Sølve Huse (30) fra Oslo halte seieren i land foran Siw Haugan (34) fra Malvik, som laget retten Søt laks med sure grønnsaker og blide poteter.

Vanskelig for juryen
Juryen brukte ekstra lang tid på å bestemme seg. Den besto for øvrig av Daniel Karlsson, kjøkkensjef og medeier av Restaurant Klosteret, Marianne Antonsen, matfaglig konsulent og kokk, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og event manager Gaute Gusrud fra Apéritif.

Hver av finalistene ble ledsaget av hver sin hjelpekokk. Sølve hadde med seg Sebastian Myhre og Siw, Jostein Medhus, begge meget kjente kokker med fartids på Gastronomisk Institutt og kokkelandslaget. Begge hjelpekokkene sa de var imponert over amatørenes kunnskap og dyktighet.

Reiser til Bocuse d'Or Europa
Sølve Huse, vinner av NM for amatørkokk 2008, får besøke kokkemesterskapet Bocuse d'Or Europa, som i år avholdes i Stavanger i perioden 30. juni - 2. juli. Begge finalistene, samt nr. 3 og 4 i uttaket, blir i tillegg premiert med et godt utvalg koketøy fra eksklusive Lagostina. Dette er italiensk kvalitetsutstyr av høyeste klasse.

NM for amatørkokk 2008 ble arrangert av Apéritif i samarbeid med VG, Melk.no, Lagostina og Electrolux.

Les mer om NM for amatørkokk her

Foto: Roger Kolbu

Klikk på matbildene for finaleoppskrift

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her