Sølve vant foran Siw

I den meget spennende finalen 14. juni mellom to friske amatørkokker var det Sølve Huse som knepent gikk av med seieren i norgesmesterskapet for amatørkokker.

Kveite med røkte mandler og kremet skalldyrsaus, ble vinnerretten i NM for amatørkokker. Sølve Huse (30) fra Oslo halte seieren i land foran Siw Haugan (34) fra Malvik, som laget retten Søt laks med sure grønnsaker og blide poteter.

Vanskelig for juryen
Juryen brukte ekstra lang tid på å bestemme seg. Den besto for øvrig av Daniel Karlsson, kjøkkensjef og medeier av Restaurant Klosteret, Marianne Antonsen, matfaglig konsulent og kokk, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og event manager Gaute Gusrud fra Apéritif.

Hver av finalistene ble ledsaget av hver sin hjelpekokk. Sølve hadde med seg Sebastian Myhre og Siw, Jostein Medhus, begge meget kjente kokker med fartids på Gastronomisk Institutt og kokkelandslaget. Begge hjelpekokkene sa de var imponert over amatørenes kunnskap og dyktighet.

Reiser til Bocuse d'Or Europa
Sølve Huse, vinner av NM for amatørkokk 2008, får besøke kokkemesterskapet Bocuse d'Or Europa, som i år avholdes i Stavanger i perioden 30. juni - 2. juli. Begge finalistene, samt nr. 3 og 4 i uttaket, blir i tillegg premiert med et godt utvalg koketøy fra eksklusive Lagostina. Dette er italiensk kvalitetsutstyr av høyeste klasse.

NM for amatørkokk 2008 ble arrangert av Apéritif i samarbeid med VG, Melk.no, Lagostina og Electrolux.

Les mer om NM for amatørkokk her

Foto: Roger Kolbu

Klikk på matbildene for finaleoppskrift

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen