Sommerfavoritt til sommerpris

Ukens vin passer en hver lommebok, for alle har råd til å spandere åtte tiere på en hvitvin som er så tiltalende og fleksibel som denne. For den passer både til terrassen og til en lang rekke av sommerlige retter.
Aase E. Jacobsen
13 Juni 2002 - 09:00

Cuvée Christer Berens Trebbiano d'Abruzzo 2001 (45839) er den sjette vinen i porteføljen til Christer Berens. Og en potensiell suksess på linje med de øvrige familiemedlemmene. Denne italienske hvitvinen er laget av en skikkelig arbeidshest av en drue, trebbiano, som er bedre kjent under det franske synonymet ugni blanc, som er den viktigste druen i cognacproduksjon. Trebbiano er en relativt nøytral drue rent aromatisk. Dens styrke er gode syrer selv i et varmt klima (forutsatt et avlingen ikke er for høy) og ikke for overdreven alkohol selv når den gjærer helt ut. 

I denne utgaven er druene valgt ut etter svært strenge kriterier siden de kommer fra høytliggende vinmarker i området Abruzzo ved Adriaterhavskysten øst for Roma. Høyden over havet sikrer bedre lufting og noe kjøligere forhold enn lenger ned i åssidene mot havet. Nærheten til dette er selvsagt også med på å løfte friskheten i den ferdige vinen.

I tillegg til trebbiano er det også noen dråper vin av chardonnay og pecorino i hver flaske uten at disse druene preger smaksbildet i særlig grad. Produsent er Farnese Vini som har levert råmaterialet til to andre av Berens' viner, nemlig Montepulciano d'Abruzzo og boksevinen Md'A som begge er meget gode viner i sitt prissjikt. Til sammen 80 vinbønder er tilsluttet dette driftige kooperativet som har innført en rekke moderne teknikker og prinsipper i denne regionen til inntil nylig ikke akkurat tilhørte de mest avantgardistiske i landet.

Trebbiano d'Abruzzo 2001 byr på en god fruktig nese med sitrus, melon og pære samt krydder. Smaken følger godt opp med, er fruktig, frisk og behagelig i anslaget. Den har fine syrer samt god fruktighet gjennom hele smakskurven og en lett fedme i ettersmaken. Den kan nytes uten mat men er kanskje aller best til maten som salater, italienskinspirerte fiskeretter, særlig klippfisk, lettere retter med lyst kjøtt og selvsagt pizza og pasta.

Berens som har mange års bakgrunn fra restaurantbransjen og har vært Norges beste vinkelner to ganger, deltatt i VM for sommelierer, og ikke minst vært en av Apéritifs faste smakere (inntil han byttet side av bordet), realiserte sin, og sikkert mange andres drøm for et par år siden da han lanserte en vin med sitt navn på etiketten. Det er ikke bare navnet han har lånt bort men først og fremst sin egen smak siden han har deltatt aktivt i sammensetningen, den såkalte blendingen, av hver vin. I nært samarbeid med lokale ønologer.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her