Ifølge ulike kilder er det ingen definitiv forklaring på navnet Southside som er inspirasjonen til denne drinken. Men at denne cocktailen har sitt utgangspunkt i en fizz - altså med soda - er det godt grunnlag for å hevde og at den derfor kan spores tilbake til 1890-tallet da fizz-drinkene oppstod. Første gang den dokumenteres skriftlig er i 1916-drinkboken Recipes for Mixed Drinks av Hugo Ensslin.
Sommerfriskhet i hver slurk med lime, akevitt og mynte - det er alt som trengs
Les også
Sørsiden - drinkoppskrift med akevitt
Fremgangsmåte
- Putt mynteblader og resten av ingrediensene i en shaker med is.
- Rist hard og dobbeltsil.
Se våre andre drinkoppskrifter med akevitt
Sendt inn av Oslo Håndverksdestilleri
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.
Les hele sakenEvents single
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Så enkelt kan du lage chop suey
I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.
Les hele saken